Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Convorbire telefonică între premierii Republicii Moldova și României
Print Send by email
15:22, 06 Ian 2017

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o convorbire telefonică cu premierul României, Sorin Grindeanu. Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii referitor la evoluția relațiilor bilaterale și și-au exprimat convingerea că va fi intensificat și în continuare dialogul politic și colaborarea comercial-economică și culturală dintre cele două state, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se menționează că Pavel Filip și-a exprimat recunoștința față de statul român pentru suportul constant acordat Republicii Moldova în procesul de modernizare și de integrare europeană a țării. În acest sens, premierul a menționat în mod special susținerea acordată pentru alinierea Republicii Moldova la standardele și valorile europene, în implementarea agendei de asociere cu UE, precum și în realizarea proiectelor energetice, a programelor culturale, educaționale și sociale.

Totodată, prim-ministrul Pavel Filip s-a arătat încrezător în dezvoltarea ascendentă a cooperării bilaterale și și-a exprimat disponibilitatea de a colabora strâns cu noua echipă guvernamentală de la București pentru a duce la bun sfârșit proiectele comune deja începute. De asemenea, pentru a iniția unele proiecte noi, care vor contribui la sporirea nivelului de trai al cetățenilor moldoveni și la apropierea continuă de familia națiunilor europene.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex