Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Rosen Plevneliev: Bulgaria este deschisă să ofere Moldovei expertiză în parcursul european
Print Send by email
09:19, 02 Iun 2016

Bulgaria este deschisă să ofere Republicii Moldova întreaga expertiză de care dispune în materie de integrare europeană, inclusiv în domeniile prioritare de reformă cum ar fi sectorul financiar-bancar. Declarația a fost făcută de către președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, în cadrul unei întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în capitala bulgară Sofia, în marja summit-ului Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Președinție, Nicolae Timofti a apreciat susținerea consecventă și fidelă a parcursului european al Republicii Moldova. Președintele a menționat că Moldova mizează în continuare pe această susținere prin sprijinul practic al Bulgariei în implementarea prevederilor Acordului de Asociere.

Șefii de stat au încurajat organizarea unei reuniuni la nivel de prim-miniștri ai ambelor țări. De asemenea, în cadrul întrevederii cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea cooperării moldo-bulgare și au discutat despre evoluțiile din regiune.

Nicolae Timofti l-a invitat pe președintele bulgar să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova în timpul apropiat, invitație acceptată de către Rosen Plevneliev.

Summitul SEECP s-a încheiat miercuri, 1 iunie, cu adoptarea unei declarații comune în care țările membre și-au reiterat angajamentul de a intensifica în continuare cooperarea în domeniile cheie pentru dezvoltarea statelor membre ale SEECP precum domeniul energetic, transport, infrastructură, crearea unui climat investițional favorabil, protecția mediului ambiant.

Până în prezent președinția SEECP a fost deținută de către Bulgaria și a fost preluată de către Croația.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex