Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Igor Boțan despre partidele noi apărute
Print Send by email
11:18, 19 Apr 2016

Analistul politic, Igor Boțan, e de părere că Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și viitorul PAS al Maiei Sandu, dar și alte formațiuni, sunt niște forțe emergente. Însă ele trebuie să primească mesajul cetățenilor că nu va merge să se comporte cum s-au comportat Partidul Liberal Democrat și Partidul Liberal, atunci când și ele erau forțe emergente, iar acum au devenit cele care, pur și simplu, subminează vectorul de integrare europeană al țării, transmite IPN.

„Aceștia noi care apar acum în prim-plan și vor să preia inițiativa trebuie să știe că ceea ce se numește societate civilă nu le va permite să lunece spre oligarhie, corupție și așa mai departe. Dar aceasta depinde de calitatea noastră cetățenească. Iar calitatea noastră cetățenească nu se va constitui, nu se va formata, modula, dacă nu participăm activ, dacă nu ne dăm cu părerea, dacă nu participăm la proteste, dacă nu participăm la dezbateri, ca să-i pipăim pe acești noi politicieni din ce stofă sunt ei și dacă vor rezista tentațiilor puterii, pentru că știm că puterea corupe. Cei despre care vorbim acum în termeni negativi șapte ani în urmă erau speranța noastră”, a spus Igor Boțan într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Analistul e de părere că Republica Moldova are guvernarea pe care o merită. „Noi, ca cetățeni ai acestei țări, ne manifestăm astfel încât această guvernare poate să-și permită și Pădure Domnească, după care nu se întâmplă absolut nimic, și furtul unui miliard, o șesime din PIB-ul țării, după care vedem doar un țap ispășitor și mai mult nimic. Iar răspunsul nostru este revolta care se manifestă doar prin acțiuni pașnice de protest”, a apreciat acesta.

Igor Boțan mai zice că nu vede altă posibilitate pentru cetățeni decât să protesteze, să se manifeste. Analistul a subliniat că guvernarea se comportă așa cum cetățenii îi permit să o facă și doar cetățenii sunt de vină că țara are o guvernare proastă.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS