Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Moldova mizează pe susținerea Belgiei în reflectarea perspectivei europene, Marian Lupu
Print Send by email
18:07, 04 Dec 2012


Președintele Parlamentului, Marian Lupu, susține că vizitele recente în Moldova ale cancelarului german, Angela Merkel, și a președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, sunt tratate drept un mesaj puternic de încurajare, iar Moldova mizează pe susținerea Belgiei, pilon important al UE, în vederea reflectării clare a perspectivei europene. Declarația a fost făcută de către spicher marți, 4 decembrie, în cadrul întrevederii cu președintele Senatului Belgiei, Sabine de Bethune, și cu președintele Camerei Reprezentanților a Belgiei, Andre Flahaut, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, șeful legislativului a declarat că moldovenii văd integrarea europeană ca pe o oportunitate pentru progresul și modernizarea internă a Republicii Moldova, ceea ce presupune implementarea reformelor structurale pe diverse domenii, UE reprezentând un model de dezvoltare pentru Moldova. La subiectul cooperării comercial-economice, Marian Lupu a reiterat interesul pentru dezvoltarea cooperării economice, actualmente în Moldova fiind înregistrate 44 de întreprinderi mixte, cu capital belgian.

Președintele Parlamentului a mai menționat că Alianța pentru Integrare Europeană își concentrează eforturile pe promovarea reformelor necesare integrării europene a țării. Pe finalul întrevederii, Marian Lupu i-a invitat pe președintele Senatului Belgiei și pe președintele Camerei Reprezentanților a Belgiei să viziteze Moldova în cadrul unei vizite oficiale.

(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS