Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Moldova mizează pe susținerea Belgiei în reflectarea perspectivei europene, Marian Lupu
Print Send by email
18:07, 04 Dec 2012


Președintele Parlamentului, Marian Lupu, susține că vizitele recente în Moldova ale cancelarului german, Angela Merkel, și a președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, sunt tratate drept un mesaj puternic de încurajare, iar Moldova mizează pe susținerea Belgiei, pilon important al UE, în vederea reflectării clare a perspectivei europene. Declarația a fost făcută de către spicher marți, 4 decembrie, în cadrul întrevederii cu președintele Senatului Belgiei, Sabine de Bethune, și cu președintele Camerei Reprezentanților a Belgiei, Andre Flahaut, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, șeful legislativului a declarat că moldovenii văd integrarea europeană ca pe o oportunitate pentru progresul și modernizarea internă a Republicii Moldova, ceea ce presupune implementarea reformelor structurale pe diverse domenii, UE reprezentând un model de dezvoltare pentru Moldova. La subiectul cooperării comercial-economice, Marian Lupu a reiterat interesul pentru dezvoltarea cooperării economice, actualmente în Moldova fiind înregistrate 44 de întreprinderi mixte, cu capital belgian.

Președintele Parlamentului a mai menționat că Alianța pentru Integrare Europeană își concentrează eforturile pe promovarea reformelor necesare integrării europene a țării. Pe finalul întrevederii, Marian Lupu i-a invitat pe președintele Senatului Belgiei și pe președintele Camerei Reprezentanților a Belgiei să viziteze Moldova în cadrul unei vizite oficiale.

(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

La 10 octombrie 2018, cu sprijinul UE, a avut loc un seminar de instruire a cadrelor didactice din mediul rural din Găgăuzia pentru cunoașterea metodelor moderne de predare a drepturilor omului în școală

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] Asociația ,,UNIREA - ODIP"
Conferințe IPN [HD] Fundația Roma AwarenessConferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism Independent
Vezi toate
banner creditex