Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Obținerea regimului liberalizat de vize în 2013 este dificilă, Dirk Schuebel
Print Send by email
16:06, 14 Noi 2012


Obținerea de către Republica Moldova a regimului liberalizat de vize cu UE până la sfârșitul anului 2013 nu este un lucru imposibil, dar foarte dificil. Declarația aparține șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Dirk Schuebel, transmite Info-Prim Neo.

„E dificil de spus o dată când anume vor fi finalizate negocierile și când anume va fi acordat regimul liberalizat de vize. Însă pot spune că am un sentiment pozitiv că acest lucru se va întâmpla în viitorul nu atât de îndepărtat. Pot să spun că se va întâmpla în următorii ani”, a declarat ambasadorul miercuri, 14 noiembrie, în cadrul unui briefing de presă.

Dirk Schuebel a precizat că obținerea regimului liberalizat de vize de către Republica Moldova ar însemna călătorii fără vize în țările din spațiul Schengen pe o perioadă de trei luni consecutiv. În această perioadă cetățenii moldoveni nu vor avea însă dreptul să se angajeze la muncă în statele în care vor călători. Excepție fac state ca România, Bulgaria, Cipru, Maria Britanie și Irlanda.

Dirk Schuebel a declarat că Republica Moldova a realizat multe lucruri, au fost adoptate legi, iar acum se va urmări cu mare atenție implementarea lor. În relațiile Republica Moldova – UE se constată o avansare a negocierilor privind Acordul de Asociere. Potrivit ambasadorului, săptămâna viitoare va fi una plină de evenimente, pentru că la Bruxelles urmează să aibă loc mai multe reuniuni în care va fi vizată Republica Moldova.

Dirk Schuebel a mărturisit că, atunci când a venit în Republica Moldova, acum 3 ani, nu credea că țara are vreo șansă să adere la Uniunea Europeană. Acum însă crede în acest lucru, la fel ca și alți oficiali europeni. Ambasadorul a notat că, pentru a atinge acest deziderat, este necesar ca Republica Moldova să depună eforturi în continuare și să promoveze reformele inițiate.

(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex