Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
UE a lansat un nou proiect de asistență tehnică în Moldova
Print Send by email
14:45, 16 Mar 2012
A fost lansat un nou proiect de asistență tehnică în cadrul Programului Suport Bugetar Sectorial (45 mln euro), finanțat de Uniunea Europeană – „Stimularea Economică în Zonele Rurale” (ESRA), transmite Info-Prim Neo.

ESRA își propune să contribuie la îmbunătățirea politicilor economice la nivel de țară și sector, să sporească activitățile de afaceri în zonele rurale și să asigure mai multă transparență, responsabilitate și eficiență sistemelor de management financiar în sectorul public.

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, a menționat că beneficiarii finali ai proiectului vor fi nu instituțiile care își vor perfecționa cadrul de politici de dezvoltare rurală, ci comunitățile, oamenii , întreprinderile mici și mijlocii, cărora le revine un rol importat în prosperarea comunităților. „Viziunea Guvernului este de a asigura o creștere economică echilibrată pe întreg teritoriul țării. Este important să oferim aceleiași oportunități oamenilor din toate regiunile”, a specificat Lazăr.

Dirk Schuebel, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a prezentat modul în care sunt abordate și soluționate în UE aspectele ce țin de dezvoltarea rurală. Ambasadorul a evidențiat necesitatea de a încorpora stimularea economică în conceptul de dezvoltare rurală.

Dirk Schuebel a trecut în revistă programele de stimulare economică rurală operate de Uniunea Europeană în Republica Moldova și, în primul rând, Programul Suport Bugetar Sectorial și Proiectul de asistență tehnică ESRA. „Sunt convins că aceste programe de stimulare economică rurală, implementate în comun de Guvernul Moldovei și UE, vor avea un impact pozitiv asupra condițiilor de muncă și de trai ale persoanelor care locuiesc în zonele rurale ale Republicii Moldova, îndeosebi în ceea ce privește crearea de noi afaceri și locuri de muncă și accesul optimizat la servicii, astfel contribuind la limitarea fluxurilor de migrație din zonele rurale în cele urbane ale țării și peste hotare", a relevat șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Fhilip Santens, liderul echipei proiectului, a precizat că acesta va fi implementat de către CFA Consulting Group (Germania) și Oxford Policy Management ( Marea Britanie). Bugetul proiectului este de 2,5 mln euro. Durata de implementare e de 24 de luni, până la sfârșitul lui decembrie 2013.

Programul Suport Bugetar Sectorial, implementarea căruia a început în 2011, are 120 de indicatori de performanță printre care: instruirea consilierilor economici raionali, cursurile de instruire vor demara în curând. Întreprinderile mici și mijlocii vor putea beneficia de granturi.

(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex