Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Secretarul Consiliului Europei salută alegerea lui Nicolae Timofti
Print Send by email
14:12, 16 Mar 2012
Secretarul Consiliului Europei (CoE), Thorbjørn Jagland, a salutat alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de președinte al Republicii Moldova, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă.

Thorbjørn Jagland a calificat ziua de astăzi drept o piatră de temelie pentru istoria Moldovei și a transmis felicitări liderilor politici. „Felicit liderii politici pentru că au găsit un compromis și au ales președintele, astfel punând capăt crizei politice, care a durat prea mult timp. De asemenea, în mod deosebit salut aspirațiile lui Nicolae Timofti de a fi un președinte al tuturor moldovenilor, indiferent de opiniile lor politice”, transmite oficialul.

De asemenea, înaltul demnitar european a făcut un apel forțelor politice din Moldova să-și îndeplinească promisiunile făcute. „Acum, că președintele este ales, este timpul pentru a îndeplini promisiunile referitor la reformele economice și sociale, pentru a perfecționa legislația și a asigura un sistem judiciar eficient”, a subliniat secretarul CoE.

Thorbjørn Jagland a asigurat că și în continuare Consiliul Europei va susține Moldova în realizarea reformelor propuse.

(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS