Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Autoritățile centrale invită experți de la Tiraspol la negocierile cu UE
Print Send by email
11:32, 15 Mar 2012
Viceprim-ministrul pe reintegrare, Eugen Carpov, a reiterat invitația către Tiraspol de a delega experți în calitate de observatori pentru negocierile de creare a Zonei de Comerț Liber, Aprofundat și Cuprinzător între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Invitația a fost făcută în cadrul unei întrevederi de lucru cu reprezentantul politic în reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Nina Ștanski, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului pentru reintegrare, întrevederea a avut loc la 14 martie, la sediul Misiunii OSCE din orașul Bender. Eugen Carpov a subliniat importanța menținerii la un nivel activ a dialogului dintre reprezentanții politici în procesul de negocieri, ce va duce la o promovare mai intensă a măsurilor de consolidare a încrederii, asigurarea reală a liberei circulații dintre cele două maluri ale Nistrului și, implicit, la soluționarea problemelor cu care se confruntă populația.

În cadrul întrevederii a mai avut loc un schimb de opinii pe marginea perspectivelor de colaborare în direcția consolidării încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului, inclusiv privind reluarea transportului feroviar, normalizarea situației în domeniul serviciilor poștale și necesitatea intensificării activității grupurilor de lucru sectoriale.

Un accent aparte în cadrul discuțiilor a fost pus pe problema surselor radioactive, scoase din utilizare, care se află la diverse întreprinderi din regiune. În scopul reglementării acestui subiect, în cadrul ședinței a fost semnată o „Decizie protocolară cu privire la procedura de transportare și stocare a surselor radioactive, amplasate pe teritoriul regiunii transnistrene”, inițiativă promovată de mai mulți ani de autoritățile de la Chișinău.

S-a convenit că la 19 martie urmează să aibă loc o ședință comună a coordonatorilor grupurilor de lucru din Chișinău și Tiraspol.

(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex