ANRE: Nu există motive pentru creșterea tarifelor la gaze pentru consumatorii finali
Print Send by email
12:17, 15 Mar 2019

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetic informează că nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, dat fiind faptul că nu există nicio solicitare în acest sens din partea operatorului SA „Moldovagaz”. Comentariul vine în contextul în care presa a scris că Gazprom a majorat prețul la gazele naturale livrate în Moldova, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, ANRE precizează că pentru o ajustare a tarifelor, SA „Moldovagaz” trebuie să prezinte calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens. De asemenea, potrivit Legii cu privire la gazele naturale, Consiliul de administrație al Agenției este obligat să examineze cererile privind costurile de bază, prețurile și tarifele reglementate în termen de cel mult 180 de zile calendaristice de la data înregistrării solicitării.

Presa a scris că, în primul trimestru al anului curent, prețul gazelor naturale livrate în Moldova de către compania rusească Gazprom constituie 237, 46 dolari pentru o mie de metri cubi, cu 25% mai mult comparativ cu prețul de import din aceeași perioada a anului trecut.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distrugeConferințe IPN [HD] | Demisia CEC - imperativul momentului
Conferințe IPN [HD] | Lansare proiect ,,Diaspora Business Connection"Conferințe IPN [HD] | Lansarea cărții Bodnariu și evenimentele  europarlamentare
Vezi toate
banner creditex