Compania Air Moldova a fost vândută
Print Send by email
17:19, 02 Oct 2018

Ca rezultat al concursului comercial de privatizare a companiei aeriene moldovenești „Air Moldova”, a fost desemnată câștigătoare compania Civil Aviation Group SRL, care gestionează compania aeriană românească Blu Air. Agenția Proprietăți Publice anunță într-un comunicat de presă, citat de IPN, că valoarea tranzacției este de 1,2 miliarde de lei.

Potrivit APP, 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, iar restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite. Cumpărătorul și-a asumat și obligația soluționării problemelor de operare și de dezvoltare a companiei.

APP menționează că expunerea la privatizare a întreprinderii de stat Air Moldova a fost determinată de necesitatea salvării companiei aeriene și evitarea falimentului acesteia.

Conform strategiei de dezvoltare a companiei Air Moldova, Civil Aviation Group urmează să lanseze șapte rute noi până la finele anului 2019 și patru rute noi în 2020. În 2021 este preconizată deschiderea zborurilor pe distanțe lungi către SUA, Canada, China. Este planificată creșterea frecvențelor pe o serie de destinații existente. Numărul de aeronave operate se va mări treptat, astfel încât către anul 2021 flota companiei Air Moldova va număra 14 aeronave.

Civil Aviation Group planifică extinderea personalului aeronautic cu zece echipaje suplimentare până în 2021. Astfel, numărul de piloți și echipaje de cabină va crește de la 180 în prezent până la 380 de angajați în 2021. Pentru formarea și pregătirea personalului, până în 2023, cumpărătorul și-a propus alocarea mijloacelor financiare de circa 3,5 milioane de euro.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex