Proiectul Arena Chișinău nu este unul economic, opinie
Print Send by email
07:24, 14 Iul 2018

Proiectul care vizează construirea Arenei Chișinău nu este unul economic și nu va aduce profit. Dacă cineva speră că acesta este un proiect fezabil cu venituri, atunci el se înșală amarnic pentru că dacă Arena Chișinău ar fi fost o idee care aducea bani, era să fie construită de companii private cu mult timp înainte. De această părere este expertul în politici economice, Veaceslav Ioniță, exprimată în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Veaceslav Ioniță se întreabă dacă Arena Chișinău, fiind nerentabilă, nu se va transforma în paragină, așa cum s-a întâmplat cu alte obiecte importante cum ar fi Circul din Chișinău. „Eu vreau să văd un studiu de fezabilitate nu legat de cheltuirea banilor, dar referitor la recuperarea cheltuielilor. Vreau să văd un studiu de fezabilitate care o să demonstreze că Arena Chișinău va fi capabilă, din veniturile car e le va avea, să mențină cheltuielile curente”, spune expertul.

În opinia lui, responsabilitatea financiară deplină pentru acest proiect cade pe umerii statului. „Imaginați-vă că acesta este un credit pe care noi îl luăm pe minim10 ani și îl întoarcem cu o dobândă pe care noi acum n-o știm”, spune Veaceslav Ioniță.

Ștefan Gligor, director de programe la Centrul de Politici și Reforme, spune că în proiect este indicată drept condiție de participare la concurs capacitatea financiară a companiei private de a atrage cel puțin 50 de milioane de euro de la instituții bancare sau orice alte instituții financiare cu reputație. Reieșind din această condiție, Ștefan Gligor nu exclude că va fi nevoie de o nouă investigație referitor la faptul de unde vin banii investiți în Arena Chișinău.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Conferințe IPN [HD] | REPREZENTANȚI OFICIALI AI ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE INTERGUVERNAMENTALE ...Conferințe IPN [HD] | CENTRUL PARTENERIAT PENTRU DEZVOLTARE
Vezi toate
banner creditex