Majorarea prețurilor plafon la carburanți, suspendată
Print Send by email
17:44, 10 Iul 2018

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că începând cu data de 11 iulie, ora 00.01 prețurile plafon la carburanți rămân neschimbate – 19,10 lei/litru pentru benzina Premium A-95 și de 17,00 lei/litru pentru motorină. Anunțul vine în condițiile în care Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a suspendat ordinul ANRE prin care marți, 10 iulie, au fost anunțate prețuri plafon mai mari cu 39 de bani pentru un litru de benzină și respectiv 25 de bani pentru un litru de motorină, transmite IPN.

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că, împreună Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței, a depus o cerere suplimentară prin care a contestat decizia ANRE care prevede majorarea prețurilor plafon la carburanți.

Concomitent, s-a solicitat suspendarea acestui ordin până la emiterea unei hotărâri irevocabile în pricina civilă intentată la cererea de chemare în judecată depusă în 12 iunie. Astfel, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a fost suspendat ordinul ANRE emis astăzi. Încheierea instanței se execută imediat, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Pe 12 iunie ANRE a anunțat pentru perioada 13-26 iunie, prețuri plafon de 19,49 lei/litru la benzină, ceea ce constituia cu 34 de bani mai mult, și de 17,41 lei/litru la motorină, ceea ce constituia o majorare cu 32 de bani. După emiterea ordinului respectiv, Ministerul, de asemenea, s-a adresat în instanță, iar ca urmare s-a dispus suspendarea acestuia. Ulterior, ANRE a anunțat că revine la prețurile plafon emise încă la mijlocul lunii mai.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex