Ministrul Vasile Bâtca estimează beneficiile modificărilor propuse la Codul funciar
Print Send by email
16:49, 09 Oct 2017

După ce vor fi votate în lectură finală modificările propuse la Codul funciar, persoanele care doresc să construiască pensiuni agroturistice pe terenurile agricole pe care le dețin nu vor mai trebui să schimbe destinația lotului, economisind astfel în jur de 200 de mii de lei. Estimările le-a făcut ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Vasile Bâtca, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Potrivit ministrului, inițiativa se înscrie în Planul de acțiuni pentru dezvoltarea regională și rurală. Astfel, vor fi diversificate activitățile economice în teritoriu, va fi posibilă dezvoltarea echilibrată a regiunilor, a infrastructurii locale, vor fi create noi locuri de muncă, vor fi oferite oportunități de îmbunătățire a condițiilor de trai pentru localnici. Totodată, spune Vasile Bâtca, vor spori veniturile în mediul rural și va creștere capacitatea de afaceri în regiunile rurale.

Vasile Bâtca spune că sporirea numărului de pensiuni agroturistice este o necesitate. Moldova are multe atracții turistice, iar vizitatorii trebuie să aibă condiții adecvate de cazare.

Pentru a construi o pensiune agroturistică pe un teren cu destinație agricolă, proprietarul va trebui să facă dovada că a făcut agricultură pe terenul respectiv pentru o perioadă de cel puțin cinci ani. Odată construită pensiunea, proprietarul va trebui să continue să practice o activitate agricolă, astfel încât să poată asigura alimentația turiștilor cu produsele crescute pe terenurile date. Pensiunile vor putea avea o capacitate de cel mult 20 de camere. În prezent limita este de 11 camere.

În Republica Moldova sunt doar șapte pensiuni agroturistice. Modificările la Codul funciar au fost aprobate în prima lectură în ședința Parlamentului din 5 octombrie.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex