Încă zece agenți economici au fost acceptați să exporte material săditor în Rusia
Print Send by email
12:26, 09 Oct 2017

Încă zece agenți economici din Republica Moldova, care dețin pepiniere pentru creșterea materialului săditor, au fost autorizați de către Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară al Rusiei (Rosselhoznadzor) să exporte puieți în Federația Rusă. Decizia a fost luată în urma inspecției desfășurate de către  experți Rosselhoznadzor, între 18 și 24 iunie, la solicitarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Contactat de IPN, directorul general ANSA, Gheorghe Gaberi, a spus că, până anul trecut, a fost blocat exportul materialului săditor din Republica Moldova către Federația Rusă. Blocajul a fost scos după ce o comisie de la Rosselhoznadzor a venit în Moldova în inspecție și a autorizat opt agenți economici să exporte material săditor în Rusia. „În total, acum 18 pepinieriști au dreptul să exporte, timp de doi ani, material săditor în Federația Rusă. Acest drept poate fi prelungit”, a remarcat Gheorghe Gaberi.

Agenților economici li s-a permis să exporte material săditor viticol, pomicol și decorativ. Aceștia trebuie să își găsească parteneri în Federația Rusă pentru a încheia contracte de producere-livrare a puieților. „Federația Rusă are mai multe programe de dezvoltare a sectorului de culturi multianuale. S-a creat posibilitatea ca noi să putem coopera cu partea rusă în aceste sectoare”, a mai spus Gheorghe Gaberi.

Experții de la Rosselhoznadzor au investigat în luna iunie pepinierele din Briceni, Edineț, Orhei, Strășeni și Sângerei.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex