Agroecologia va fi promovată în Republica Moldova în cadrul unui proiect-pilot
Print Send by email
11:25, 05 Oct 2017

În Republica Moldova vor fi elaborate politici și strategii care reglementează agroecologia pentru a permite promovarea practicilor agroecologice. În acest sens, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a lansat la Chișinău joi, 5 octombrie, un proiect-pilot, care se va încheia în iunie 2018 și are un buget de 125 de mii de dolari, transmite IPN.

În cadrul proiectului urmează a fi efectuate studii în teren pentru a identifica zonele pentru a promova agricultura conservativă și protecția integrată a plantelor. Totodată,mai multe asociații de fermieri vor fi instruite privind tehnicile și inițiativele din domeniu.

„Ne propunem să intensificăm producția vegetală și să promovăm abordările agroecologice în zonele rurale și comunitățile agricole”, a spus la conferința de presă dedicată lansării proiectului, Avetik Nersisyan, reprezentantul Oficiului Regional al FAO.

Viceministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Ion Parea, a spus că agroecologia este o necesitate pentru garantarea unei agriculturi durabile și a unui sistem de alimentație rezistent. „Acest proiect este un pas pentru consolidarea economică a zonelor rurale. Totodată este și un angajament în protecția biodiversității și gestionarea durabilă a resurselor naturale”, a declarat Ion Parea.

Agroecologia este explicată de către oamenii de știință ca fiind exploatarea rațională de către oameni a resurselor naturale. Specialiștii vorbesc despre necesitatea stabilirii unei legături mai strânse dintre om și natură și exploatarea rațională a resurselor naturale.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex