Modificare de procedură la tranzitul mărfurilor
Print Send by email
11:27, 08 Sep 2017

Codul Vamal a fost completat cu un nou articol care prevede modificarea procedurii de depunere a declarațiilor de tranzit al mărfurilor. Astfel, de astăzi, 8 septembrie, declarațiile de tranzit T1 se vor face doar în format electronic, transmite IPN.

Potrivit documentului, publicat astăzi în Monitorul Oficial, utilizarea procedurii electronice, fără suport de hârtie, se va aplica la Biroul vamal Centru – postul vamal Chișinău 3; Sculeni – Sculeni; Biroul vamal Nord – postul vamal Otaci–Moghiliov-Podolisk; Biroul vamal Sud – postul vamal Cahul, iar începând cu 1 octombrie 2017 – la toate posturile vamale.

Normele metodologice privind aplicarea sistemului de tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, în procedură T1, sunt valabile pentru mărfurile aflate în tranzit, transportate pe cale ferată sau rutieră, cu excepția mărfurilor transportate sub acoperirea carnetului TIR. Acestea nu se aplică în cazul tranzitului bunurilor transportate de persoanele fizice scutite de la plata drepturilor de import/export, a bunurilor care fac obiectul operațiunilor de mesagerie având ca destinatari persoane fizice, dar și a mărfurilor transportate prin poștă.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, anual sunt perfectate peste 150 de mii de tranzacții în procedura T1, fapt ce presupune cheltuieli suplimentare pentru completare, tipărire, depunere și perfectare, dar și stocarea unui volum considerabil de declarații pe suport de hârtie la posturile vamale.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex