Ericsson se interesează de parcurile IT din Moldova și vrea să-și extindă afacerea
Print Send by email
16:31, 02 Iun 2016

Compania Ericsson este interesată de parcurile IT virtuale din Moldova și vrea să-și extindă Centrul Operațional de Administrare a Rețelelor Ericsson din Europa de Sud-Est, amplasat la Chișinău. Declarațiile au fost făcute de către președintele Ericsson pentru Europa de Sud-Est, Marie Large, în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Guvern, în cadrul întrevederii au fost abordate acțiunile Guvernului privind îmbunătățirea mediului de afaceri și oportunitățile oferite de implementarea Legii privind crearea parcurilor IT virtuale.

Premierul, Pavel Filip a informat reprezentanții companiei despre pașii întreprinși de Executiv pentru asigurarea în Republica Moldova a unui mediu de afaceri atractiv și competitiv pe plan regional. Între aceștia: instituirea moratoriului la controalele de stat, reducerea numărului organelor de control de la 69 la 10, plus 4 regulatori independenți, asigurarea unor reguli clare de activitate pentru business.

În mod special, Pavel Filip s-a referit la oportunitățile oferite pentru dezvoltarea afacerilor în cadrul viitoarelor parcuri IT, care urmează să-și înceapă activitatea de la 1 ianuarie 2017. Legea respectivă a fost votată de Parlament în a doua lectură, iar acum se elaborează cadrul conex pentru implementarea ei. O noutate este introducerea unui impozit unic de 7% din vânzări pentru rezidenții parcului. În paralel se lucrează la revederea programelor școlare privind educația digitală și la lansarea Centrului de Excelență în IT, care ar pregăti specialiști de calificare înaltă pentru sectorul TIC.

Președintele Ericsson pentru Europa de Sud-Est, Marie Large, a apreciat pozitiv inițiativele Guvernului de îmbunătățire a mediului de afaceri și a confirmat interesul companiei pe care o reprezintă de a activa în carul Parcurilor IT virtuale. Oficialul a menționat intenția de extindere a Centrului Operațional de Administrare a Rețelelor Ericsson din Europa de Sud-Est, amplasat la Chișinău.

Compania Ericsson este lider la nivel global în furnizarea de tehnologie și servicii de comunicații. Compania are clienți în peste 180 de țări și susține rețele care deservesc peste 2,5 miliarde de abonați, iar 40% din traficul mobil mondial revine rețelelor Ericsson.


(2) comentarii
zion101
20:23, 24 Iulie 2016

мы выдаем кредиты заинтересованным клиентом, которые ищут кредиты, чтобы улучшить свою жизнь, мы можем помочь вам с любой суммы кредита. Минимальная сумма, которую мы одолжить составляет $ 5000. Максимальная сумма, которую мы одолжить 20 миллионов долларов. Годовая процентная ставка составляет 3%. Чтобы получить больше информации, электронная почта: zionfinance01@gmail.com

zion101
20:24, 24 Iulie 2016

мы выдаем кредиты заинтересованным клиентом, которые ищут кредиты, чтобы улучшить свою жизнь, мы можем помочь вам с любой суммы кредита. Минимальная сумма, которую мы одолжить составляет $ 5000. Максимальная сумма, которую мы одолжить 20 миллионов долларов. Годовая процентная ставка составляет 3%. Чтобы получить больше информации, электронная почта: zionfinance01@gmail.com

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO)

Promovarea standardelor de etică, transparenței, nepolitizării și evitării conflictelor de interese prin autoreglementarea sectorială necesare pentru a redresa scăderea de încredere în sectorul neguvernamental și mass-media

Termoelectrica

Au renunțat la încălzirea autonomă și s-au reconectat la sistemul centralizat. Facturile sunt cu cca 30% mai mici

Vezi toate

Ultimele video

2017 02 24 Urmașii lui Ștefan,  lansarea proiectului iExpert.Conferințe IPN [HD] |  ICS DREBOZAC. Atacul raiderilor la satul Drepcăuți.
Conferințe IPN [HD] |  V.Gurău.Scheme privind devalizarea sistemului financiar - bancar.Conferințe IPN [HD] | Amnesty International Moldova. Lansarea Raportului Anual.
Vezi toate
banner moldova azi
banner creditex