Serviciul Vamal își propune să susțină investitorii prin simplificarea procedurilor vamale
Print Send by email
17:37, 30 Mai 2016

Serviciul Vamal își propune să susțină investitorii prin simplificarea procedurilor vamale. De asemenea, Serviciul își propune să creeze un mediu competitiv pentru investitorii din diverse ramuri ale economiei. Declarația a fost făcută de directorului general al Serviciului, Vitalie Vrabie în cadrul întrevederii cu Thomas Moser, directorul general al ÎCS Danube Logistics SRL, compania care administrează Portul Internațional Liber Giurgiulești, transmite IPN.

„Prin reformele demarate, ne propunem să creăm un mediu competitiv pentru investitorii din diverse ramuri ale economiei, astfel încât aceștia să beneficieze de cele mai inovatoare instrumente de administrare vamală”, a declarat Vitalie Vrabie.

În cadrul discuțiilor s-a vorbit despre aspectele care trebuie optimizate pentru a asigura buna funcționare a portului și pentru a crea condiții favorabile pentru rezidenții acestei zone. Părțile au stabilit o agendă de acțiuni care se preconizează a fi întreprinse în perioada următoare de către grupul de lucru constituit în acest sens.  Acestea se referă la identificarea soluțiilor de simplificare a procedurilor vamale, precum și ajustarea cadrului legislativ existent, astfel încât noile prevederi să reglementeze inclusiv activitatea PILG.

Înaltul consilier al UE în domeniul vamal, Rosario de Blasio a precizat că în cadrul acestor demersuri vor fi luate în considerație cele mai bune practici comunitare, astfel încât rezultatele obținute să corespună exigențelor standardelor internaționale.

Administratorul PILG, Thomas Moser, a salutat dialogul constructiv și soluțiile propuse de către Serviciul Vamal, care vin nu doar să simplifice comerțul internațional al Republicii Moldova, dar și să încurajeze investițiile adiționale ale companiilor autohtone și internaționale în PILG.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Apă-Canal Chișinău

Administrația ACC va inspecta joi, 10 mai primul șantier de lucru privind reabilitarea a circa 190 km rețele de apeduct si 7 km de canalizare

Editura Cartier

Lansarea volumului Cioburi de oglindă, de Valentin Dulce, la Librăria din Centru

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Strategia de transport - proces falimentatConferințe IPN [HD] |Monitorizarea prezenței concurenților electorali în știrile TV
Conferințe IPN [HD] | Autoritățile electorale refuză accesul la listele de subscripție a S. RaduConferințe IPN [HD] | Viitorul nu se obține prin indiferență, ci prin lupta politică
Vezi toate
banner eu
banner ceu
banner creditex