Alte șase companii vor beneficia de creditul polonez
Print Send by email
07:39, 29 Apr 2016

Încă șase companii din Republica Moldova vor obține finanțare din mijloacele creditului de asistență acordat de Guvernul Poloniei. Dosarele companiilor înaintate spre finanțare au fost aprobate de Consiliul de Supraveghere al Unității de Implementare a Creditului. Companiile vor beneficia, în total, circa 9,4 milioane de euro, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, au fost aprobate solicitările de finanțare ale companiei „Sunworld” cu peste 4,1 milioane euro, pentru construcția unei fabrici de uscat legume, companiei „Proterm Grup” cu 1,9 milioane euro, pentru construcția unei sere hidroponice, precum și a întreprinderii „Moldova Zahăr”, care a solicitat peste 1,1 milioane de euro pentru modernizarea stației de filtrare a sucului.

De asemenea, au fost acceptate și solicitările companiilor „Balcom Agro Grup” de peste 972 mii de euro, pentru construcția unui depozit frigorific și a unei case de ambalare cu linie de sortare, „Vergecom” de circa 600 mii euro, pentru deschiderea unui abator și a unei hale la ferma de porci, precum și a unui grup de agenți economici, care au înaintat o cerere de alocare a circa 740 mii de euro pentru procurarea a șase combine.

Până la ora actuală, Consiliul de Supraveghere al Unității de Implementare a Creditului a aprobat cererile de finanțare a zece companii.

Polonia a oferit Republicii Moldova un credit de asistență de 100 de milioane de euro, dintre care 90% pentru domeniul agriculturii. Acordul a fost semnat în data de 14 mai 2014. Creditul este acordat cu o rată a dobânzii de 0,15% și va fi rambursat în 40 de rate egale semianule consecutive, după o perioadă de grație de 5 ani din data utilizării creditului.

 


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Demisia Președintelui RM și alegeri parlamentre anticipate".Conferințe IPN [HD] | ADEPT:  ,,Platform web a serviciilor  de gospodărie comunală din RM"
Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Vezi toate
banner creditex