Ouăle s-au ieftinit practic în jumătate. Dacă până acum la magazinele de firmă, 10 ouă puteau fi procurate cu maximum 22 de lei, acum acestea au ajuns să coste şi 13,5 lei. Producătorii spun că scăderea preţului este influenţată de supraproducţia de ouă, dar şi de scăderea exporturilor.
Solicitat de IPN, directorul general al întreprinderii ştiinţifice de producţie de stat „Avicola-Moldova”, Ion Bâzgu, a menţionat că spre deosebire de alţi producători de produse agroalimentare, producătorii de ouă sunt mai flexibili şi stabilesc preţul şi în funcţie de bugetul consumatorilor. Totodată, preţul este influenţat de faptul că s-a redus exportul de ouă care până acum plecau în Irak şi Siria. Ion Bâzgu e de părere că în curând exportul va fi reluat.
Directorul general al „Avicola-Moldova” mai spune că în primăvară preţul la ouă ar putea să se majoreze, dar nu cu mult, cel puţin preţul nu va mai ajunge la cel de până acum. Ion Bâzgu a menţionat că anul trecut, în aceeaşi perioadă, preţul la ouă era uşor mai mare.
Până acum, în magazinele obişnuite, 10 ouă în ambalaj costau 25-27 de lei, fără ambalaj erau 17-18 lei. Acum ouăle ambalate costă 18 lei, iar cele fără ambalaj 14 - 15 lei.