APP lansează o nouă rundă de privatizare
Print Send by email
16:32, 12 Oct 2018

În perioada 19-23 noiembrie, pe piața reglementată a Bursei de Valori se va desfășura vânzarea pachetelor de acțiuni ale statului deținute în 16 societăți pe acțiuni, 14 dintre care sunt majoritare, transmite IPN cu referire la Agenția Proprietății Publice.

La vânzare sunt scoase acțiunile a 11 întreprinderi de reparație și întreținere a drumurilor, Hotelul Chișinău (60% acțiuni) și alte întreprinderi. Suma raportată la prețul inițial de vânzare a bunurilor expuse la licitația „cu strigare” de la Bursa de Valori a Moldovei constituie 376,9 mln lei.

În cadrul acestei runde de privatizare, pe 31 octombrie este preconizată o licitație tradițională „cu strigare ” pentru privatizarea a 27 de bunuri: complexe de imobile și întreprinderi de stat. Iar la un concurs investițional sunt propuse cinci întreprinderi de stat și acțiunile a trei societăți pe acțiuni.

Prețul total de expunere la privatizare a bunurilor proprietate de stat în cadrul noii runde constituie 1,5 mlrd lei.

În conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2018, cumpărătorii achită impozitul privat în mărime de 1% de la valoarea fiecărei tranzacții.

În prima jumătate a anului curent, în bugetul de stat mijloace au fost transferate din privatizare în sumă de peste 32 mln lei.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex