Rusia este interesată să investească în Republica Moldova, expert economic
Print Send by email
06:10, 27 Sep 2018

Rusia este interesată să investească în producere în Republica Moldova pentru ca ulterior producția să fie exportată pe piața din Vest. Acesta a fost unul din mesajele centrale ale Forumului economic moldo-rus, care s-a desfășurat recent la Chișinău. Declarații în acest sens a făcut economistul Mihail Poisic la postul de televiziune NTV Moldova.

Economistul consideră că prin acest forum, Federația Rusă a invitat Republica Moldova la masa de dialog, dar guvernarea nu s-a arătat interesată de acest eveniment la care a participat doar instituția prezidențială. El s-a arătat nedumerit de astfel de poziție a guvernării și a menționat că Moldova exportă unele produse în Est și altele în Vest. „Se știe că actualmente nu vindem niciun kilogram de carne în UE și nici nu vom vinde în viitorul apropiat, niciun litru de lapte sau produs lactat, niciun fel de articole tehnice complicate nu vindem – acestea sunt pentru piața Estului”, a spus Mihail Poisic.

Potrivit lui Mihail Poisic, Rusia este interesată să aducă investiții de un miliard de dolari pe an în Republica Moldova pentru că aceasta are deschisă piața și cu Estul, și cu Vestul. Acest lucru Rusia l-ar face pentru a nu cădea sub incidența sancțiunilor occidentale. „Ei vor dezvolta investiții aici, vor produce și această producție va ajunge în Vest. Pe bani rusești aici se vor forma locuri de muncă, se vor plăti impozite”, spune economistul.

Deputatul socialist Vladimir Golovatiuc consideră că acest forum va permite intensificarea potențialului de export al Republicii Moldova atât în direcția rusească, cât și în cea europeană. „Nu în zadar o secțiune din cadrul forumului s-a numit „Moldova, între Vest și Est”, a afirmat Vladimir Golovatiuc. Deputatul spune că forumul a demonstrat că socialiștii nu pot fi împotriva Uniunii Europene.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

[imas]

Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic

Proiectul MAC-P

Suport în valoare de circa 7,2 milioane de lei pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Societatea civilă împotriva torturilorConferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: ,,Întreținerea Președintelui ne costă prea scump"
Conferințe IPN [HD] | Microfinanțarea moldoveană - sistem de jaf legiferatConferințe IPN [HD] | Ravagii, arestare și obstrucții  în adresa femeilor antreprenoare
Vezi toate
banner creditex