Produsele moldovenești ar putea primi același statut cu cele românești pe piața de peste Prut

Mai mulți parlamentari români au depus în Senatul de la București un proiect de lege potrivit căruia comercianții vor fi obligați să acorde spații diferite de expunere și de vânzare pentru produsele moldovenești, așa cum se întâmplă în prezent cu produsele românești. Inițiatorii proiectului susțin că propunerea legislativă urmărește integrarea economică a României și a Republicii Moldova.

Mediafax, citată de IPN, scrie cu referire la proiect că în Republica Moldova, opt din zece locuitori sunt de etnie română, o treime din locuitori au dublă cetățenie, iar istoria Republicii Moldova este parte integrantă a istoriei românești. Economia României este de patru ori mai performantă decât cea a Republicii Moldova. Politicile României ar trebui să includă componenta moldovenească și să urmărească integrarea economică a celor două state.

Inițiatorii sunt 18 deputați din PMP și PSD și neafiliați, printre care președintele PMP, Eugen Tomac, fostul lider PMP, Traian Băsescu, dar și senatorii PSD Ion Ganea și Ioan Talpoș, foști membrii PMP.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.321/2009 privind comercializarea produselor alimentare se află la Senat, ca primă Cameră sesizată, urmând să ajungă la Camera Deputaților, care va avea rol de for decizional.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE