Majorarea prețurilor plafon la carburanți, suspendată
Print Send by email
17:44, 10 Iul 2018

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că începând cu data de 11 iulie, ora 00.01 prețurile plafon la carburanți rămân neschimbate – 19,10 lei/litru pentru benzina Premium A-95 și de 17,00 lei/litru pentru motorină. Anunțul vine în condițiile în care Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a suspendat ordinul ANRE prin care marți, 10 iulie, au fost anunțate prețuri plafon mai mari cu 39 de bani pentru un litru de benzină și respectiv 25 de bani pentru un litru de motorină, transmite IPN.

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că, împreună Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței, a depus o cerere suplimentară prin care a contestat decizia ANRE care prevede majorarea prețurilor plafon la carburanți.

Concomitent, s-a solicitat suspendarea acestui ordin până la emiterea unei hotărâri irevocabile în pricina civilă intentată la cererea de chemare în judecată depusă în 12 iunie. Astfel, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a fost suspendat ordinul ANRE emis astăzi. Încheierea instanței se execută imediat, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Pe 12 iunie ANRE a anunțat pentru perioada 13-26 iunie, prețuri plafon de 19,49 lei/litru la benzină, ceea ce constituia cu 34 de bani mai mult, și de 17,41 lei/litru la motorină, ceea ce constituia o majorare cu 32 de bani. După emiterea ordinului respectiv, Ministerul, de asemenea, s-a adresat în instanță, iar ca urmare s-a dispus suspendarea acestuia. Ulterior, ANRE a anunțat că revine la prețurile plafon emise încă la mijlocul lunii mai.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

[imas]

Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic

Proiectul MAC-P

Suport în valoare de circa 7,2 milioane de lei pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Agenția de inspectare și restaurare a monumentelorConferințe IPN [HD] | Impactul Rezoluției Parlamentului European din 14.11.2018
Conferințe IPN [HD] | Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic din RMConferințe IPN [HD] | Proiectul internațional HydroEcoNex BSB165
Vezi toate
banner creditex