Terenul pe care se află Stadionul Republican va fi vândut Statelor Unite ale Americii
Print Send by email
16:50, 29 Mai 2018

Terenul Stadionului Republican (5,1814 ha), proprietate publică a statului, va fi vândut Statelor Unite ale Americii, care intenționează să ridice în locul stadionului demolat în 2007 o clădire care să devină noul sediu al Ambasadei SUA din Chișinău.

Un proiect de hotărâre de Guvern în acest sens, elaborat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, este supus dezbaterilor publice, transmite IPN. În nota informativă se spune că intențiile SUA de a procura terenul au fost anunțate la sfârșitul anului trecut. Guvernul Republicii Moldova urmează să asigure negocierea prețului și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a bunului.

Stadionul Republican, din strada Tighina, a fost edificat în 1952 și a fost demolat în anul 2007 din cauza infrastructurii învechite. Au existat mai multe încercări ale investitorilor străini de a înălța o nouă arenă sportivă, dar acestea au eșuat.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

[imas]

Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic

Proiectul MAC-P

Suport în valoare de circa 7,2 milioane de lei pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Agenția de inspectare și restaurare a monumentelorConferințe IPN [HD] | Impactul Rezoluției Parlamentului European din 14.11.2018
Conferințe IPN [HD] | Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic din RMConferințe IPN [HD] | Proiectul internațional HydroEcoNex BSB165
Vezi toate
banner creditex