La Chișinău a fost lansat un nou proiect vizând dezvoltarea frontierei moldo-ucrainene

Uniunea Europeană va aloca patru milioane și jumătate de euro pentru consolidarea managementului integrat al frontierei moldo-ucrainene. În special, este vorba despre punctul de control Cuciurgan-Pervomaisc și punctul de control Giurgiulești-Reni. Despre aceasta s-a anunțat astăzi, 6 februarie, în cadrul unui briefing de presă cu ocazia lansării proiectului, transmite IPN.

Proiectul, cu un buget total de 4,7 milioane de euro, va derula sub auspiciile Organizației Internaționale pentru Migrație, în cooperare cu EUBAM. De proiect vor beneficia Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal al Republicii Moldova și structurile similare ale Ucrainei.

Fredolin Lecari, șeful Poliției de Frontieră, și Vitalie Vrabie, șeful Serviciului Vamal, s-au referit la progresele în managementul frontierei. Organizarea controlului comun pe principiul: „o singură oprire, un singur ghișeu” este în beneficiul cetățenilor pentru că reduce timpul de aflare în punctul de trecere a frontierei, facilitează deplasarea bunurilor materiale, dar și reduce riscurile de corupție și alte infracțiuni. Aplicarea acestui concept de control sporește gradul de încredere și de cooperare între serviciile respective ale Republicii Moldova și Ucrainei, dar reprezintă și o condiționalitate a Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.