Legea pentru modificarea Codului Audiovizualului, publicată în Monitorul Oficial
Print Send by email
10:26, 12 Ian 2018

Legea pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului a fost publicată în ediția de vineri, 12 ianuarie, a Monitorului Oficial. Radiodifuzorii și distribuitorii de servicii aflați sub jurisdicția Republicii Moldova sunt obligați să-și racordeze serviciile de programe audiovizuale și ofertele serviciilor de programe retransmise în concordanță cu noile norme audiovizuale în termen de 30 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial, transmite IPN.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului atenționează radiodifuzorii și distribuitorii de servicii să-și racordeze serviciile și ofertele pentru a asigura protecția consumatorului de informație de eventuale tentative de dezinformare sau de informare manipulatoare din exterior și neadmiterii provocărilor cu caracter mediatic îndreptate împotriva Republicii Moldova. Astfel, spre retransmisie nu vor fi admise programele de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care nu sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada și statele membre ale Convenției Europeane cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Legea prevede sancțiuni sub formă de amendă de la 40 de mii de lei la 70 de mii de lei pentru radiodifuzorii și distribuitorii de servicii care vor încălca prevederile legii respective. Pentru încălcarea repetată a acestor prevederi amenda va constitui de la 70 de mii de lei la 100 de mii de lei. După aplicarea graduală a sancțiunilor, ar putea fi retrasă licența de emisie.

CCA își reiterează convingerea că noile modificări la Codul Audiovizualului vor contribui semnificativ la interzicerea propagandei străine pe teritoriul Republicii Moldova și, totodată, la majorarea cotei de producție autohtonă de programe și emisiuni, ceea va duce la dezvoltarea televiziunii și radiodifuziunii autohtone.

Decretul de promulgare a legii pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului a fost semnat. acum două zile. de către președintele Parlamentului Andrian Candu, după ce Curtea Constituțională a constatat circumstanțele care justifică interimatul funcției de șef al statului pentru promulgarea acestei legi.


(2) comentarii
andrei
11:39, 12 Ianuarie 2018

Rușii degrabă vor mai ataca cu noi sancțiuni - postul Moldova 1 precis că nu are șanse să fie difuzat în Moskova))) doar cu doasre penale pe liderii politicieni din MD!

Rust
12:05, 12 Ianuarie 2018

Acum rusii cu siguranta vor face ceva impotriva noastra prin intermediul lui Dodon.

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Viorel Chetrușcă, mandatar al intermediarilor în asigurăriConferințe IPN [HD] | Partidul Mișcarea Populara Antimafie
Conferințe IPN [HD] | Studiului național de audiență a mass-mediei (17.10 - 11.11 2018)Conferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2018
Vezi toate
Central European University
banner creditex