CFM va fi reorganizată prin separarea în trei întreprinderi
Print Send by email
13:35, 04 Oct 2017

Guvernul a aprobat concepția pentru restructurarea sectorului feroviar și a ÎS „Calea Ferată din Moldova”, pentru anii 2018-2021, document care prevede inițierea reorganizării întreprinderii prin separare în trei societăți pe acțiuni independente pentru infrastructură, călători și mărfuri, transmite IPN.

Împărțirea activităților CFM în trei sectoare, care vor exercita activitatea pe piața transporturilor în mod autonom, va permite separarea strictă a sarcinilor, garantarea independenței societăților și orientarea acestora spre competitivitate în afaceri, se spune în nota informativă a proiectului.

Printre obiectivele anunțate se numără crearea Agenției Feroviare, a Autorității de Investigare a Accidentelor, precum și deschiderea pieței feroviare din Republica Moldova pentru actori privați și atragerea noilor operatori feroviari.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Poziția PVP față de problemele actuale din viața publică a RMConferințe IPN [HD] | Investiții în pluralismul mediatic, studiu
Conferințe IPN [HD] | Radiografia trimestrială a economiei moldoveneștiConferințe IPN [HD] | Judecători complici în atac raider
Vezi toate
banner creditex