Cota de export a prunelor pe piața UE a fost valorificată pe deplin
Print Send by email
07:16, 04 Oct 2017

Până la 1 octombrie curent, pe piața Uniunii Europene au fost exportate 10400 de tone de prune în stare proaspătă și uscate, conform datelor operative ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Astfel, cota de export a prunelor, care prevede cantitatea de 10 mii de tone, a fost valorificată pe deplin, iar comparativ cu anul trecut exportul de prune pe piața comunitară s-a majorat  cu 40 la sută, transmite IPN.

Pentru a îndeplini obligațiunile contractuale încheiate cu partenerii europeni, pomicultorii moldoveni solicită majorarea cotei de export a prunelor.

Cele mai mari cantități de prune în stare proaspătă și uscate au fost livrate pe piețele din România (4240 de tone), Polonia (4300 de tone), Letonia (610 tone), Cehia (373 de tone). În prezent prunele moldovenești sunt vândute în zece țări membre ale Uniunii Europene.

Exportul prunelor este efectuat de 96 de companii. O cantitate considerabilă de fructe sunt exportate în Rusia – 18415 mii de tone, cu nouă mii de tone mai puțin comparativ cu anul trecut. Geografia exportului de fructe s-a extins, prunele fiind exportate pentru prima dată în anul curent în SUA, Canada, Irac și alte țări.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Institutul pentru Democrație

Cu sprijinul Uniunii Europene, la Chișinău a avut loc premierea proiectelor de promovare a drepturilor omului, prezentate de cinci parteneriate de pe cele două maluri ale Nistrului

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex