Finanțarea nerambursabilă în cadrul PARE 1+1 se majorează
Print Send by email
06:06, 11 Aug 2017

Cuantumul maxim al finanțării nerambursabile, alocate din contul Programului  de atragere a remitențelor în economia națională PARE 1+1 se majorează de la 200 mii lei la 250 mii lei, transmite IPN cu referire modificările  și completările operate de Guvern în decizia sa din 2010 privind Programul nominalizat.

Majorarea finanțării nerambursabile a fost recomandată de experții europeni într-un studiu privind eficientizarea acestui Program. Studiul a fost realizat  în cadrul suportului acordat pentru implementarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv, parte a Acordului de Asociere, semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană.

Totodată , s-a luat în considerare și faptul devalorizării monedei naționale  din 2010 până în prezent cu circa 25-30 la sută.

Alte modificări și completări promovate de Executiv prevăd optimizarea  actelor  procedurale necesare  pentru aplicarea la PARE 1+1. Aceasta se va face  prin prezentarea  unui singur document cerere-tip  de participare la Program. Totodată, participantul la Program va prezenta o declarație  pe proprie răspundere că nu a beneficiat de ajutoare de la stat, oferite prin alte proiecte.

Conceptul Programului  PARE  prevede  că statul vine cu 1 leu la 1leu investit în dezvoltarea  afacerii din remitențe de către migranții, reveniți acasă sau de către rudele lor de categoria 1.

PARE 1+1 se bucură de mare popularitate. Numărul de contracte de finanțare nerambursabilă, încheiate în 2015 a fost de 136, în 2016 de 210 în sumă totală de 66,97 mln lei. Directorul ODIMM Iulia Iabanji menționa într-o ședință că   1 leu de finanțare nerambursabilă , oferită în cadrul Programului se soldează, la modul practic, cu 3 lei investiții în dezvoltarea afacerilor.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex