Acordul de Asociere Moldova-UE în primele șase luni realizat la nivelul de 80%, ministru
Print Send by email
11:05, 08 Aug 2017

Acțiunile prevăzute spre implementare în Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, pentru prima jumătate a anului curent, au fost realizate în proporție de 80 la sută, raportează Ministerul Economiei și Infrastructurii. Într-un comunicat de presă al instituției, citat de IPN, se menționează că măsurile realizate au creat agenților economici condiții favorabile de activitate comercial-economică.

În comunicat se mai spune că au fost adoptate legi ce vizează reglementarea activității de întreprinzător și corelate actele legislative cu domeniul controlului de stat. Noile modificări vor contribui la reducerea cheltuielilor și simplificarea activității agenților economici, datorită eliminării a 140 de acte permisive, inclusiv a 18 licențe.

A fost adoptată inițiativa legislativă care prevede acces facilitat pe piața muncii din Republica Moldova a profesioniștilor IT străini de înaltă calificare. Noile modificări legislative vin în susținerea start-up-urilor în domeniu, în vederea creării unui cadru permisiv eficient pentru accesul în Moldova a persoanelor care investesc în IT. Domeniul achizițiilor publice a fost îmbunătățit prin aprobarea regulamentului privind organizarea și funcționarea Agenției Achiziții Publice.

În domeniul transportului au fost aprobate actele normative în vederea asigurării accesului la piața serviciilor de handling la sol în aeroporturile din Moldova, precum și pentru asigurarea concurenței loiale și menținerea obiectivelor transparente și nediscriminatorii. Progrese au fost înregistrate în promovarea actelor legislative ce țin de instituirea Agenției Navale a Republicii Moldova, precum și înlăturarea barierelor la capitolul creării spațiului aerian comun, se mai menționează în comunicatul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

În domeniul energetic au fost contractate servicii de executare a lucrărilor de proiectare a conductei de interconectare a sistemului de transport gaze naturale din România cu sistemul de transport gaze naturale din Republica Moldova, faza II, pe direcția Iași-Ungheni-Chișinău. Au fost elaborate documentele de proiect pentru funcționarea Complexului de operare, administrare și mentenanță și cadrul legal preconizat pentru transpunere.


(2) comentarii
Victor
11:42, 08 August 2017

Nu a ramas mult timp si vom depune cerere de aderare. Suntem tot mai aproape de UE.

Lilian
14:48, 08 August 2017

Asta demonstrează că acest guvern își știe treaba și vine cu rezultate reale, plus la asta prin asta se vede și suportul UE către guvernarea de la Chișinău

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la Strasbourg
Conferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RMConferințe IPN [HD] | Alinierea Republicii Moldova la - Globat Magnitsky Act
Vezi toate
banner creditex