Condițiile de acordare a statutului de agent exportator aprobat vor fi simplificate
Print Send by email
17:35, 17 Iul 2017

Condițiile de acordare a statutului de agent exportator aprobat (AEO), care permite o vămuire simplificată, vor fi modificate. Prevederi în acest sens conține proiectul politicii fiscale și vamale pentru anul 2018, propus de Ministerul Finanțelor pentru consultări publice, transmite IPN.

Termenul minim de derulare a tranzacțiilor de export de către agentul economic solicitant al acestui statut se reduce de la trei la un an. Agentul economic ar urma să efectueze exporturi de mărfuri originare din Moldova în mod frecvent și regulat – cel puțin cinci exporturi de mărfuri originare din Moldova în trei luni calendaristice consecutive. Obligativitatea de a nu avea datorii la bugetul public național, la acordarea statutului de AEO, se propune a fi exclusă.

Ministerul Finanțelor menționează că simplificarea condițiilor de obținere a statutului de AEO va contribui la stimularea exporturilor, asigurând un grad de echitate mai mare între agenții economici, indiferent de durata de activitate a acestora.

Totodată, proiectul documentului de politică fiscală și vamală pentru anul viitor prevede dreptul organelor vamale de a acorda simplificări și facilități care decurg din statutul de AEO persoanelor stabilite în afara teritoriului vamal al Republicii Moldova, care îndeplinesc condițiile și respectă obligațiile definite în legislația țărilor respective, în măsura în care acestea sunt recunoscute de Republica Moldova.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex