Investiții noi în valoare de 10 milioane de euro ar putea veni în economia Moldovei
Print Send by email
09:56, 01 Iun 2016

Reprezentanții companiei Gebauer&Griller din Austria au anunțat că intenționează să deschidă o nouă fabrică de producere a cablajelor electrice în Zona Economică Liberă Bălți. Despre aceasta a discutat prim-ministrul Pavel Filip la o întrevedere cu reprezentanții companiei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al executivului, directoarea executivă a companiei Gebauer&Griller, Eva Schinkinger, a comunicat că valoarea investițiilor va atinge cifra de 10 milioane de euro. Totodată, chiar de la prima etapă, urmează să fie deschise locuri de muncă pentru 400 de angajați, iar ulterior numărul acestora ar putea crește până la 1000 de persoane.

Premierul a salutat intenția companiei austriece de a-și extinde investițiile în Republica Moldova, apreciind înalt rolul mediului de afaceri în dezvoltarea țării. „Investițiile reprezintă unul dintre cei trei piloni de bază a dezvoltării economice a țării, de rând cu supremația legii și măsurile anticorupție”, a spus prim-ministrul.

Interlocutorii au discutat mai multe aspecte privind dezvoltarea economică a Republicii Moldova, în special despre măsurile întreprinse de Guvern în vederea îmbunătățirii climatului investițional. În context, premierul s-a referit la reforma organelor de control și eforturile de optimizare a cadrului normativ prin reducerea numărului de acte permisive pentru dezvoltarea afacerilor.

Compania Gebauer&Griller activează în Republica Moldova din anul 2013, fiind printre cei mai importanți producători de cablu și cablaje pentru industria auto pe piața internațională. În prezent, aceasta numără peste 3200 de angajați, iar cifra anuală de afaceri depășește suma de 425 de milioane de euro.


(1) comentarii
zion101
20:24, 24 Iulie 2016

мы выдаем кредиты заинтересованным клиентом, которые ищут кредиты, чтобы улучшить свою жизнь, мы можем помочь вам с любой суммы кредита. Минимальная сумма, которую мы одолжить составляет $ 5000. Максимальная сумма, которую мы одолжить 20 миллионов долларов. Годовая процентная ставка составляет 3%. Чтобы получить больше информации, электронная почта: zionfinance01@gmail.com

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Pe 25 martie se va vota Reîntregirea ȚăriiConferințe IPN [HD] | Prețul inegalității din Moldova
Conferințe IPN [HD] |Chișinăul de seară, orașul luminilor, rezultatul concursuluiConferințe IPN [HD] | PUN își consolidează rândurile
Vezi toate
banner ceu
banner creditex