Numărul șantierelor de construcție din Moldova este în creștere
Print Send by email
14:56, 13 Ian 2014

Pe parcursul anului 2013, numărul șantierelor de construcție în Republica Moldova s-a majorat cu circa 50% – arată datele Asociației „Bursa de Construcții din Moldova”, care monitorizează construcțiile de la etapa de planificare până la darea în exploatare.

Directorul asociației, Alexandru Digolean, a declarat pentru IPN că, pe fundalul susținerii financiare semnificative din partea Uniunii Europene, numărul construcțiilor este în creștere. În cea mai mare parte donatorii europeni au susținut financiar construcția blocurilor de locuit și extinderea mai multor uzine. Totodată, o parte semnificativă din banii europeni sunt investiți în zonele economice libere, proiecte energetice etc.

Alexandru Digolean a spus că Uniunea Europeană rămâne a fi cel mai mare donator al Republicii Moldova, iar estimările arată că anual numărul șantierelor de construcții din Moldova se va majora cu 20%.

Informațiile cu privire la construcțiile desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova pot fi găsite pe portalul Bursei de Construcții din Moldova: buildinginfo.eu/md. Baza de date zilnic actualizată conține proiecte de construcții și date despre beneficiarii lor, designeri și antreprenori. De asemenea, sunt publicate anunțurile de căutare a subantreprenorilor sau furnizorilor de materiale de construcții.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS