Mediul farmaceutic din India, interesat să se facă mai prezent pe piața din Moldova

Print Send by email
12:28, 01 Dec 2016

Mediul farmaceutic din India, interesat să se facă mai prezent pe piața din Moldova

Aproximativ a zecea parte din medicamentele care se comercializează în Republica Moldova sunt de origine indiană, iar mediul farmaceutic din India este cointeresat să se facă mai prezent pe piața din Moldova. Reprezentanți a peste 30 de companii din domeniul medicinii și farmaceuticii din India participă la Forumul de afaceri Moldova-India, organizat la Chișinău de Camera de Comerț și Industrie, în parteneriat cu Consiliul de Promovare și Export de Produse Farmaceutice din India. Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie, Mihai Bâlba, a declarat că evenimentul este organizat la fiecare doi ani, iar numărul oamenilor de afaceri indieni care participă la acesta este în continuă creștere, transmite IPN.

Mihai Bâlba a spus că, după forumul de afaceri, vor fi organizate și întâlniri bilaterale, unde oamenii de afaceri din ambele state vor discuta despre posibilitățile de import a medicamentelor din India. Prețurile medicamentelor produse în India sunt avantajoase. În acest context, Mihai Bâlba a dat asigurări că toate produsele farmaceutice sunt supuse unor verificări riguroase și sunt șanse minime ca pe piața autohtonă să ajungă medicamente de proastă calitate.

Reprezentantul economic și ofițerul consular al Ambasadei Indiei în România, acreditată și pentru Republica Moldova, Ravi Chandar a spus că India este lider mondial în industria farmaceutică, iar 70% din medicamentele produse în India sunt generice.

„India produce medicamente puțin costisitoare, dar care sunt eficiente deoarece implică un cost redus al forței de muncă. Avem un suport enorm pentru acest sector. Pe lângă faptul că suntem printre cei mai mari producători de medicamente, India este și un consumator mare de medicamente. Avem o populație enormă care necesită aceste medicamente și acest lucru prezintă un potențial de a intra pe piața farmaceutică a Indiei”, a spus Ravi Chandar.

Potrivit datelor Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, cifra de afaceri în relațiile moldo-indiene în domeniul farmaceutic a atins în anul 2015 cifra de 310  milioane de dolari și este în scădere comparativ cu 2014, când a fost de 390 de milioane de dolari.

12:28, 01 Dec 2016

Alte știri

02 Iunie 2016
RSS
Ericsson se interesează de parcurile IT din Moldova și vrea să-și extindă afacerea
free
IDIS „Viitorul” îi atribuie lui 2016 calificativul de an de stabilizare
Cursul valutar oficial la data de 02.06.2016
free
01 Iunie 2016
Investiții noi în valoare de 10 milioane de euro ar putea veni în economia Moldovei
free
31 Mai 2016
Majorarea veniturilor va schimba și atitudinea față de prețurile de consum, dezbateri
01 Iunie 2016
CNPM: Angajatorii s-au pomenit ostaticii populismului politic
free
Procesul de deschidere a pieței de energie electrică trebuie reanimat, studiu
Cursul valutar oficial la data de 01.06.2016
free
31 Mai 2016
ANRE a stabilit prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților
free
Garanțiile de stat acordate celor trei bănci vor împovăra bugetul pe mai mulți ani
30 Mai 2016
ANRE: Multe companii petroliere au majorat prețurile cu abateri de la lege
free
Serviciul Vamal își propune să susțină investitorii prin simplificarea procedurilor vamale
free
Executarea bugetului pe 2015, în atenția Curții de Conturi Venituri în descreștere pe piața serviciului de televiziune furnizat contra plată
Barierele comerciale din Moldova, studiate de Comisia Economică pentru Europa a ONU
free
RETROSPECTIVA SĂPTĂMÂNII 23-28 mai. Cele mai importante știri din fluxul IPN „Economie & Business”
28 Mai 2016
MAIA va pregăti o inițiativă legislativă privind asigurarea în agricultură Doar o lună a mai rămas pentru instalarea terminalelor POS
Concluziile Misiunii FMI după vizita din Moldova
free
Cursul valutar oficial la data de 28.05.2016
free

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |  Dumitru Vicol, reprezentant al Diasporei, dinamica procesului de judecatăConferințe IPN | CAJPD. Participarea persoanelor cu dizabilități la Alegerile Prezidențiale.
Conferințe IPN | ODIP și Sfatul Țării 2.  1 kilometru de tricolor pe 1 decembrie 2016.Conferințe IPN | Clinica Juridică Universitară, Barierele și necesitățile femeilor cu dizabilități
Vezi toate
banner electoral
banner creditex