Laureații Premiului municipal pentru tineret, ediția 2018

Print Send by email
17:39, 16 Ian 2019

Laureații Premiului municipal pentru tineret, ediția 2018

Zece premii și unsprezece mențiuni au fost acordate miercuri, 16 ianuarie, tinerilor din Chișinău care s-au remarcat în anul 2018 în domeniul literaturii, artei, științei, tehnicii și activismului civic. Laureații Premiului municipal pentru tineret au primit medalii, diplome și premii bănești de zece mii de lei și, respectiv, două mii de lei pentru mențiuni, transmite IPN.

Șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu, a remarcat că instituția va susține tinerii așa încât aceștia să se manifeste în continuare în țară. „Îmi doresc ca succesele pe care le-au demonstrat acești tineri să fie valorificate acasă”, a menționat Rodica Guțu.

Vasilii Graur, cercetător științific la Universitatea de Stat din Moldova, a obținut premiul la secțiunea științe. Tânărul spune că nominalizarea din acest an a venit pe neașteptate, chiar dacă a depus și anii trecuți dosarul la concurs. Premiul obținut îl motivează să muncească în continuare.

Ludmila Mosei, doctor în istorie, a fost premiată pentru monografia „Ornamentul-fenomen artistico-estetic”. Laureata a salutat inițiativa DGETS de susținere a tinerilor și a menționat că obținerea premiului implică și responsabilitatea de a continua activitatea științifică și a oferi societății și alte lucrări valoroase.

Alexandru Bordian a fost premiat pentru cartea „Casa Inglezi”, primul roman din spațiul românesc despre pogromul din 1903 din Chișinău. „Literatura ne face mai buni și mai combativi și e un dizolvant într-o realitate murdară. E un lucru care rezistă în plasa oricărei forme de opresiune”, a menționat Alexandru Bordian.

Aurelia Hanganu, secretarul-general științific al Academiei de Științe și secretar al Comisiei de expertizare a dosarelor, spune că activitatea Comisiei nu a fost deloc ușoară. Din cele 23 de dosare înaintate pentru cele zece premii toate demonstrau excelență. Criteriile de selectare au ținut de prezența lucrărilor publicate în reviste științifice naționale și internaționale, demonstrarea participărilor la diverse evenimente științifice și demonstrarea promovărilor implementării rezultatelor în societate.

Concursul pentru Premiul municipal pentru tineret în domeniile literaturii, artei, științei, tehnicii și activism este la a XXI-a ediție.

17:39, 16 Ian 2019

Alte știri

17 Aprilie 2008
RSS
Familiile unde nu există dragoste și bună înțelegere nasc copii mincinoși
free
Copii și adulți cu probleme de sănătate își demonstrează dragostea de viață confecționând lucrări de artă
16 Aprilie 2008
La Chișinău se desfășoară cea de a 12-a ediție a Salonului Internațional de Carte
free
15 Aprilie 2008
O alegere corectă – un viitor asigurat
14 Aprilie 2008
Copiii scriu povești pentru copii
11 Aprilie 2008
Profesorii și medicii cer ajutor în lupta cu narcomania, tabagismul și alcoolismul infantil Noi forme de protecție a copiilor rămași fără ocrotire părintească vor fi reglementate de Codul familiei
09 Aprilie 2008
Liceenii de la „Ion Creangă” vor concura pentru trofeul concursului „Tânăr și european”
free
Gimnaziul-internat din Cărpineni în proces de transformare
Familia modernă surprinsă de obiectivul aparatului de fotografiat
free
08 Aprilie 2008
Reforma sistemului rezidențial de îngrijire a copilului se va extinde în 2008 în șase regiuni ale R. Moldova
free
05 Aprilie 2008
Oreionul bate în retragere
free
03 Aprilie 2008
Instanțe educaționale pornite să recapete două grădinițe din capitală
free
Stomatologi din SUA tratează gratuit copii din orfelinatele moldovenești
01 Aprilie 2008
Terenurile de joacă de tip sovietic cad în dizgrație Elevii sunt implicați în lucrările de salubrizare a municipiului Chișinău
free
Mai multe șanse de viață pentru copii născuți prematur din R. Moldova
31 Martie 2008
Securitatea copiilor și elevilor din instituțiile de învățământ municipale este pusă în pericol
free
Tânăra generație va fi protejată de conținutul nociv al internetului prin intermediul unor filtre software
26 Martie 2008
Un grup de copii va monitoriza implementarea în Moldova a Convenției cu privire la drepturile copilului
free

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

point.md

Un sportiv extrem a alergat 50 km la Oymyakon la temperatura minimă record de -60°C

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici, președintele Asociației obștești ,,Moldova mea"Conferințe IPN [HD] | Unioniștii aduc Unirea în Parlament
Conferințe IPN [HD] | Lansarea noii versiuni a site-ului Alegeri în MoldovaConferințe IPN [HD] | Candidații unioniști din circumscripțiile uninominale
Vezi toate
banner creditex