Aproape 150 de copii moldoveni au plecat să se odihnească în România

Print Send by email
06:01, 14 Aug 2018

Aproape 150 de copii moldoveni au plecat să se odihnească în România

Aproape 150 de copii din Republica Moldova au plecat în seara zilei de 13 august să se odihnească timp de o săptămână la tabăra de vară din Sulina, județul Tulcea, România. Aceștia se vor odihni gratuit pentru că au obținut rezultate remarcabile la învățătură, sunt învingători ai olimpiadelor și concursurilor naționale și internaționale în anul școlar 2017 – 2018, dar și pentru faptul că au aptitudini deosebite în muzică, arte plastice și sport, transmite IPN.

Tatiana Covalenco, elevă din comuna Stăuceni, a spus că dispoziția de plecare este una minunată și emoționantă. Îi place tare mult la mare pentru că este minunat și distractiv. „Mă duc în România, merg la mare, la distracție. Mama mi-a făcut o surpriză. Într-o zi s-a întâlnit cu o doamnă și m-a întrebat pe mine, dacă vreau o surpriză și eu am spus că da și mi-a spus vestea asta minunată că plec la mare”, a spus Tatiana Covalenco.

„Sunt foarte bucuroasă că merg la mare. Eu am fost la mare de foarte multe ori și aștept cu nerăbdare fiecare vara să merg la mare să mă bălăcesc în apă”, a spus Patricia Bâzgu, elevă din Chișinău.

„Dispoziția de plecare este minunată, întrucât urmează să vizitez câteva locuri noi. Eu nu am mai fost la Sulina. În această vară am fost la tabără, iar această vacanță este mai specială, mai mult așteptată, mergem la mare”, a menționat Felicia Ganev, elevă din orașul Cantemir.

Mihaela Dodii din Orhei a declarat că pleacă pentru prima dată la mare și îi pare bine de acest lucru. „O să stau acolo o săptămână, sper să mă întorc cu impresii bune”, a declarat Mihaela Dodii.

Deplasarea grupului de copii a fost posibilă datorită acordului de colaborare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, a spus secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici.

Potrivit ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în acest an, care este un an centenar, autoritățile române au suplimentat numărul de copii moldoveni care să se odihnească în România. „Am spus-o și o voi repeta mereu – educația este importantă. Investim în tineri, investim în educație, investim pe întreaga ramură educațională, de la grădiniță și ciclul gimnazial”, a spus Daniel Ioniță.

Plecarea copiilor din Republica Moldova are loc în cadrul Programului de Tabere ARC 2018. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Tineretului și Sportului au organizat în acest an cea de-a IX-a ediție consecutivă a Programului „ARC” – program de tabere pentru etnicii români din afara granițelor. Beneficiarilor din Republica Moldova le-au fost repartizate 1146 de locuri: 923 de locuri în Tabăra Sulina din Județul Tulcea și 223 de locuri în Tabăra Oglinzi din județul Neamț. Locurile au fost repartizate în teritoriu prin Ambasada României în Republica Moldova și Consulatele Generale de la Cahul și Bălți.

06:01, 14 Aug 2018

Alte știri

24 Octombrie 2014
RSS
PLDM: Reforma în educație nu este doar un angajament electoral
10 Martie 2016
Premierul cere măsuri în cazul intoxicației cu insecticid a elevilor din Rezina
26 Octombrie 2013
Deficit de profesioniști în intervievarea copiilor abuzați
free
12 Ianuarie 2018
Linie Verde la Institutul Mamei și Copilului
free
26 Octombrie 2013
Persoane cu antecedente penale nu vor putea munci în instituții de învățământ
free
08 Aprilie 2017
Limbajul Makaton a fost adaptat la contextul Republicii Moldova
free
Ministerul Educației propune un concept de învățământ la distanță
11 Ianuarie 2018
Elevii încadrați în învățământul dual vor avea salariu de ucenicie Regulament-cadru pentru funcționarea caselor de copii de tip familial
18 Aprilie 2015
Un copil a murit, iar altul a ajuns la reanimare cu intoxicație
free
07 Aprilie 2017
Copiii din Moldova vor fi ajutați să depășească emoțiile negative
09 Martie 2016
Omagiu pentru asistenții parentali profesioniști din capitală
18 Aprilie 2015
Un bebeluș de 2 luni, culcat în pat cu mama, a fost descoperit fără suflare
free
07 Aprilie 2017
Jucăriile adunate în cadrul unei campanii au ajuns la destinatari
free
22 Octombrie 2014
Un nou-născut a fost dus la spital de urgență după ce mama i-a greșit medicamentul
free
09 Martie 2016
Ziua Mondială a Rinichiului, marcată prin prelegeri la grădinițe
free
09 Ianuarie 2018
Mai puține probe la examenele de absolvire pentru elevii din stânga Nistrului
22 Octombrie 2014
25 de copii din familii social-vulnerabile au plecat în vacanță în Turcia
06 Aprilie 2017
Pavel Filip cere ministerului să revină la decizia privind vacanța pentru grădinițe
24 Octombrie 2013
Medicii luptă pentru salvarea unui copil intoxicat cu ciuperci
free

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Embassy of Georgia in Chisinau

10 years since Russia’s Military Aggression and Occupation of Georgian Territories: Ways to Sustainable Peace and Security in Georgia

Serviciul de presă al CTIF

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe a preluat, după reorganizare, atribuțiile a trei întreprinderi de stat

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Video șocant! Fărădelegi în instituția penitenciară nr.13Conferințe IPN [HD] | Rezultatele lotului național la Campionatului Mondial de Muaythai
Conferințe IPN [HD] | Opriți fărădelegile primarului de Drepcăuți Ioxa și complicilor săi!Conferințe IPN [HD] | Organele de politie sunt implicate în activității ilegale
Vezi toate
banner creditex