Aproape 150 de copii moldoveni au plecat să se odihnească în România

Print Send by email
06:01, 14 Aug 2018

Aproape 150 de copii moldoveni au plecat să se odihnească în România

Aproape 150 de copii din Republica Moldova au plecat în seara zilei de 13 august să se odihnească timp de o săptămână la tabăra de vară din Sulina, județul Tulcea, România. Aceștia se vor odihni gratuit pentru că au obținut rezultate remarcabile la învățătură, sunt învingători ai olimpiadelor și concursurilor naționale și internaționale în anul școlar 2017 – 2018, dar și pentru faptul că au aptitudini deosebite în muzică, arte plastice și sport, transmite IPN.

Tatiana Covalenco, elevă din comuna Stăuceni, a spus că dispoziția de plecare este una minunată și emoționantă. Îi place tare mult la mare pentru că este minunat și distractiv. „Mă duc în România, merg la mare, la distracție. Mama mi-a făcut o surpriză. Într-o zi s-a întâlnit cu o doamnă și m-a întrebat pe mine, dacă vreau o surpriză și eu am spus că da și mi-a spus vestea asta minunată că plec la mare”, a spus Tatiana Covalenco.

„Sunt foarte bucuroasă că merg la mare. Eu am fost la mare de foarte multe ori și aștept cu nerăbdare fiecare vara să merg la mare să mă bălăcesc în apă”, a spus Patricia Bâzgu, elevă din Chișinău.

„Dispoziția de plecare este minunată, întrucât urmează să vizitez câteva locuri noi. Eu nu am mai fost la Sulina. În această vară am fost la tabără, iar această vacanță este mai specială, mai mult așteptată, mergem la mare”, a menționat Felicia Ganev, elevă din orașul Cantemir.

Mihaela Dodii din Orhei a declarat că pleacă pentru prima dată la mare și îi pare bine de acest lucru. „O să stau acolo o săptămână, sper să mă întorc cu impresii bune”, a declarat Mihaela Dodii.

Deplasarea grupului de copii a fost posibilă datorită acordului de colaborare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, a spus secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasevici.

Potrivit ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în acest an, care este un an centenar, autoritățile române au suplimentat numărul de copii moldoveni care să se odihnească în România. „Am spus-o și o voi repeta mereu – educația este importantă. Investim în tineri, investim în educație, investim pe întreaga ramură educațională, de la grădiniță și ciclul gimnazial”, a spus Daniel Ioniță.

Plecarea copiilor din Republica Moldova are loc în cadrul Programului de Tabere ARC 2018. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Tineretului și Sportului au organizat în acest an cea de-a IX-a ediție consecutivă a Programului „ARC” – program de tabere pentru etnicii români din afara granițelor. Beneficiarilor din Republica Moldova le-au fost repartizate 1146 de locuri: 923 de locuri în Tabăra Sulina din Județul Tulcea și 223 de locuri în Tabăra Oglinzi din județul Neamț. Locurile au fost repartizate în teritoriu prin Ambasada României în Republica Moldova și Consulatele Generale de la Cahul și Bălți.

06:01, 14 Aug 2018

Alte știri

05 Martie 2008
RSS
Săptămâna informării consumatorilor
04 Martie 2008
Cheltuielile pentru alimentarea gratuită a elevilor din suburbiile Chișinăului vor fi acoperite din bugetul municipal
03 Martie 2008
Doar 2 copii din 240 s-au născut infectați cu HIV datorită tratamentului profilactic
28 Februarie 2008
S-a redeschis Centrul comunitar pentru copii și tineri „Andrieș”
27 Februarie 2008
În cinci localități ale municipiului Chișinău va fi aplicat un nou model de protecție a copilului
free
26 Februarie 2008
Patru copii moldoveni au fost repatriați din Ucraina
free
25 Februarie 2008
CoE preocupat de vulnerabilitatea copiilor pe Internet
free
21 Februarie 2008
Patru din zece părinți consideră că bătaia este o măsură de educație eficientă și justificată, relevă un studiu Un tânăr rămas fără ambele mâini în urma unui tragic accident are nevoie de ajutor
free
Ministerul Sănătății a anunțat rezultatele investigației cazului de deces în spital a unei fetițe de 2 ani
free
20 Februarie 2008
Cinci copii moldoveni au fost repatriați din Federația Rusă
free
19 Februarie 2008
Un nou proiect își propune să ofere oportunități de viață mai bune pentru copiii cu nevoi speciale
free
18 Februarie 2008
Seminare de instruire pentru implementarea acțiunilor comunitare de susținere a copiilor aflați în dificultate
free
Guvernul introduce reglementări tehnice pentru plasarea pe piață a jucăriilor
free
16 Februarie 2008
Indemnizațiile pentru nașterea celui de-al treilea copil ar putea să crească
free
15 Februarie 2008
La Chișinău se desfășoară acțiunea: „Atenție, copii!”
14 Februarie 2008
MET recomandă instituțiilor de învățământ o serie de măsuri în legătură cu situația epidemiologică actuală
13 Februarie 2008
Circa 300 de copii care vagabondau pe străzile capitalei au ajuns în această iarnă la Centrul de Plasament Temporar pentru Minori CoE lansează un joc prin intermediul căruia copii pot învăța regulile de securitate în Internet
free
07 Februarie 2008
La Chișinău va fi înființat un centru medico-social nonprofit pentru copiii cu dizabilități

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Embassy of Georgia in Chisinau

10 years since Russia’s Military Aggression and Occupation of Georgian Territories: Ways to Sustainable Peace and Security in Georgia

Serviciul de presă al CTIF

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe a preluat, după reorganizare, atribuțiile a trei întreprinderi de stat

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Video șocant! Fărădelegi în instituția penitenciară nr.13Conferințe IPN [HD] | Rezultatele lotului național la Campionatului Mondial de Muaythai
Conferințe IPN [HD] | Opriți fărădelegile primarului de Drepcăuți Ioxa și complicilor săi!Conferințe IPN [HD] | Organele de politie sunt implicate în activității ilegale
Vezi toate
banner creditex