Șefa unei grădinițe din Chișinău, reținută pentru luare de mită

Print Send by email
15:10, 20 Sep 2017

Șefa unei grădinițe din Chișinău, reținută pentru luare de mită

Șefa unei grădinițe din capitală a fost reținută de procurori și ofițerii CNA într-un dosar de corupție. Directoarea este bănuită că ar fi pretins și primit 1800 de lei de la părinții unui copil pe care l-ar fi înscris la grădiniță. Femeia a fost reținută pentru 72 de ore și se va afla, în această perioadă, în custodia Poliției, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, denunțătorul a spus că în cadrul discuției cu metodista și directoarea grădiniței, i s-a dat de înțeles că pentru înscrierea copilului la grădiniță va fi necesară transmiterea unei sume de bani, fără a specifica cât anume. Ulterior, când s-a prezentat la grădiniță, i s-a sugerat suma de 800 de lei, pe care a transmis-o directoarei. După ce copilul a fost înscris în una din grupe, mama a fost telefonată din nou de metodista instituției, care i-ar fi spus că suma e prea mică și că mai trebuie 1000 de lei.

La 13 septembrie, reprezentanții grădiniței i-au transmis tatălui copilului două ordine de încasare a numerarului: unul în sumă de 1000 lei, cu specificarea „taxă de aderare la asociația părintească”, iar altul în sumă de 350 lei –  „cotizație de membru al asociației” pentru luna septembrie 2017. Totodată, la 14 septembrie, educatoarea grupei i-a comunicat mamei copilului că directoarea grădiniței a rugat-o să-i reamintească că banii, în sumă de 1000 lei, nu trebuie achitați la bancă, conform ordinului de încasare, în numerar la grădiniță.

Astăzi, șefa grădiniței a fost reținută la locul de muncă și escortată la CNA pentru audieri. În acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Legislația în vigoare prevede până la zece ani de închisoare pentru comiterea unei asemenea infracțiuni. Cazul este investigat, sub toate aspectele, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și tragerea lor la răspundere.

CNA îndeamnă persoanele care sunt forțate să plătească anumite taxe ilegale în școli sau grădinițe să vină la CNA să depună o plângere.

15:10, 20 Sep 2017

Alte știri

18 August 2007
RSS
Tinerii cu disabilități își vor prezenta lucrările de artă și artizanat la Muzeul Național de Istorie
free
Copiii familiilor de refugiați vor primi ghiozdane cu tot ce le trebuie pentru școală și grădiniță
free
17 August 2007
Copii din capitală își vor ridica subvențiile pentru procurarea rechizitelor școlare cel târziu la finele lunii curente
free
La Bălți infractorii minori împart celulele cu deținuții maturi
Chiria manualelor îi va costa pe elevi între 56 și 110 lei
16 August 2007
Copii a căror părinți muncesc la negru în capitală riscă să rămână neșcolarizați Copiii și buneii la aceeași școală
Tinerii învață să se protejeze de HIV SIDA
15 August 2007
Cei mai expuși riscului de a abandona școala sunt elevii claselor a 7 – 9 MET a început renovarea grădinițelor în cadrul proiectului „Educație pentru Toți – Inițiativa de Acțiune Rapidă”
Minorii deținuți în colonia de la Lipcani acuză încălcarea dreptului la eliberare condiționată înainte de termen
24 August 2006
AVIZ PRIVIND MODIFICAREA TEMPORARĂ A REGIMULUI DE LUCRU
free
26 Iulie 2006
COMUNICAT DE PRESĂ al Agenției Municipale de Ipotecă din Chișinău
free

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Obștească Ecolanima

S-a scris o nouă filă de istorie în Gordinești, la #DORfest! Nordul s-a sărbătorit 2 zile cu muzică, oameni cu spirit liber și tradiții.

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | IDOM. O nouă victimă de maltratare într-un spital psihiatric.Conferințe IPN [HD] | ONG-uri: Cerem eliberarea lui Alexei Alexeev!
Conferințe IPN [HD] | Mamei i se propune să vândă ficatul fiului.Conferințe IPN [HD] |Festivalul Internațional de Filme Documentare MOLDOX.
Vezi toate
banner creditex