Membrii unei asociații din Franța participă la o cursă caritabilă de ciclism în Moldova

Print Send by email
05:18, 22 Aug 2017

Membrii unei asociații din Franța participă la o cursă caritabilă de ciclism în Moldova

Un grup alcătuit din 20 de entuziaști ai Asociației Courir pour Guerir din Montbrison, Franța, persoane cu nevoi speciale, se află în perioada au ajuns în Republica Moldova pentru o cauză nobilă. Ei vor porni de astăzi, 22 august, într-o cursă prin Orhei, Nisporeni, Telenești și Ungheni, pe biciclete și triciclete adaptate pentru persoanele cu deficiențe locomotorii, transmite IPN.

Pe itinerar, membrii Courir pour Guerir vor vizita spitale, școli, centre pentru persoane cu nevoi special și asociații specializate, vor dona materiale și ustensile medicale, obiecte de papetărie, dar și vor demonstra prin propriul exemplu că dizabilitatea nu este o sentință, iar modul activ de viață este posibil în orice condiții.

Consilierul pentru cooperare și acțiune culturală al Ambasadei Franței, Jeremie Petit, este de părere că în Republica Moldova accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități este o problemă foarte importantă. În Chișinău și în alte raioane, persoanele cu nevoi speciale au probleme de mobilitate, din cauza că străzile și clădirile nu sunt adaptate pentru nevoile lor. Diplomatul spune că proiectul care adună persoane cu necesități speciale din Franța va da un semnal de speranță și încredere semenilor din Republica Moldova.

Președinta Asociației Courir Pour Guerir, Marie France Beldame, a menționat că acest proiect este unul excepțional pentru ei, participanții, indiferent de eforturile organizatorice care au trebuit depășite. „Primul pas este făcut și cel mai important mesaj pe care vrem să-l transmitem este că viața continua indiferent de ce se întâmplă”, a spus Marie France Beldame.

„Am acceptat invitația de a găzdui niște oameni absolut deosebiți și plini de energie, care ne inspiră să trăim viața la maxim și să depășim limitele propriei experiențe. Credem că fiecare om are dreptul la șanse egale, iar noi încercăm să contribuim prin sprijin financiar, voluntariat și alte acțiuni, la incluziunea persoanelor cu nevoi special”, a declarant secretarul general al Mobiasbancă, Stela Ciobanu.

Participanții în cursă vor avea o întâlnire cu o membrii Asociației oamenilor cu nevoi speciale din Telenești. Tot în Telenești, la spital, vor ajunge în curând,  din Franța, două camioane cu echipamente medicale, paturi adaptate și alte lucruri necesare pentru viață. De asemenea, participanții vor avea o întâlnire și cu membrii unei organizații pentru copii cărora le-au adus jocuri, haine și cărți.

Marie Christine Visac are paralizată partea stângă a piciorului, iar mâna stângă nu este deloc mobilă, acesta fiind rezultatul unui accident. Ea va participa în cursă cu o tricicletă care, spune ea, este adaptată în așa fel încât să treacă ușor de la o viteză la alta Marie Christine este pentru prima data în Republica Moldova.

Michelle Rouge este și el pentru prima data în Republica Moldova și participă la un astfel de proiect la fel, pentru prima data. Pentru că el cunoaște limba română la nivel de comunicare, Michelle va fi și participant și translator.

Participanții vor parcurge în fiecare zi o distanță prestabilită. Cursa va dura o săptămână și se va termina pe 28 august.

05:18, 22 Aug 2017

Alte știri

10 September 2007
RSS
Salariile educatorilor și personalului tehnic din grădinițe studiate de autorități
free
Elevilor Colegiului Tehnologic le este îngrădit dreptul să studieze în limba maternă
free
88,9% dintre copii plasați în instituțiile rezidențiale din capitală au în viață ambii părinți biologici
free
06 September 2007
Către începutul anului școlar, familiile nevoiașe au primit ajutoare materiale
05 September 2007
Poliția Rutieră desfășoară operațiunea „Atenție, copii!” De la începutul anului în capitală au fost abandonați 24 de copii
04 September 2007
Mai multe eliberări condiționate ale minorilor condamnați
free
Elevii și studenții vor învăța regulile de apărare împotriva incendiilor
03 September 2007
Părinții plecați peste hotare sunt în vizorul Centrului pentru Drepturile Omului
30 August 2007
80 la sută din tineri vor ști să se protejeze de HIV/SIDA
free
29 August 2007
Majoritatea copiilor plasați în instituțiile rezidențiale au familii biologice sau lărgite
28 August 2007
Grădinițele din capitală vor deschide noi grupe de creșă Guvernul a făcut publică Strategia națională pentru susținerea copiilor aflați în dificultate
24 August 2007
12 familii vor deschide Case de copii de tip familial Copii orfani și rămași fără îngrijire părintească merg la școală cu sprijinul municipalității
free
21 August 2007
Câteva instituții școlare și preșcolare din capitală vor fi reorganizate Chips-urile și gumele de mestecat vor dispărea de pe tejghelele din incinta instituțiilor pentru copii
20 August 2007
LADOM anunță despre instituirea centrelor regionale de acordare a asistenței juridice condamnaților
18 August 2007
Tinerii cu disabilități își vor prezenta lucrările de artă și artizanat la Muzeul Național de Istorie
free
Copiii familiilor de refugiați vor primi ghiozdane cu tot ce le trebuie pentru școală și grădiniță
free

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Transparency International Moldova

Notă de poziție: Noile modificări la Legea cetățeniei Republicii Moldova - un risc de legalizare a mijloacelor financiare de origine frauduloasă

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |CJI. Raport (01.06.17 - 01.08.17).Conferințe IPN [HD] | Președintele  CNO este învinuit de spălare de mijloace financiare bugetare.
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele lotului național la Campionatului Mondial de Muaythai.Conferințe IPN [HD] | UNIREA - ODIP. Bilanțul Caravanei Unirii.
Vezi toate
banner creditex