Grădinița pentru copiii cu deficiențe de văz din Bălți, dotată din fonduri japoneze
Print Send by email
11:25, 11 Iul 2018

Instituția de învățământ primar nr. 12 din municipiul Bălți, unica instituție preșcolară specializată pentru copiii cu deficiențe de văz din oraș, a fost modernizată și dotată cu echipament datorită sprijinului financiar al Guvernului Japoniei. Ceremonia de dare în exploatare a instituției preșcolare va avea loc vineri, 13 iulie, la ora 12.00, transmite IPN.

Grădinița a fost reparată și dotată în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, lansat în 2016. Suma grantului a constituit 84,831 de dolari. O parte din sumă a fost folosită pentru a înlocui ușile, ferestrele și acoperișul clădirii grădiniței, precum și pentru pavarea trotuarelor. Restul banilor au fost alocați pentru procurarea de echipamente medicale.

Astfel au fost procurate șase unități de PC cu software special pentru instruirea ochilor, un aparat pentru diagnosticarea viziunii, unul pentru tratarea viziunii. A mai fost achiziționat un aparat pentru examinarea fundusu-lui ochilor și un set de lentile opționale pentru diagnosticare.

De acest proiect vor beneficia peste o sută de copii cu deficiențe de vedere care vor avea condiții mai bune în grădinița pe care o frecventează, dar și de aparatajul medical necesar. Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, va vizita instituția în ziua inaugurării pentru a inspecta rezultatele proiectului.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

[imas]

Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic

Proiectul MAC-P

Suport în valoare de circa 7,2 milioane de lei pentru producătorii agricoli din Republica Moldova

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Agenția de inspectare și restaurare a monumentelorConferințe IPN [HD] | Impactul Rezoluției Parlamentului European din 14.11.2018
Conferințe IPN [HD] | Dinamica percepțiilor cu privire la mediul social, economic și politic din RMConferințe IPN [HD] | Proiectul internațional HydroEcoNex BSB165
Vezi toate
banner creditex