Marș în centrul capitalei: Nu vrem uniformă acum, dați hârtie și săpun!
Print Send by email
12:03, 01 Iun 2018

„Nu vrem uniformă acum, dați hârtie și săpun”! Cu acest slogan, o coloană de părinți, tineri și copii au mărșăluit pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în cadrul acțiunii organizate de către asociația obștească „Părinți Solidari”, împreună cu Uniunea Elevilor din Moldova și Asociația Obștească „Orașul Meu”.

Coloana, care a pornit de la Centrul comercial UNIC, s-a deplasat în fața Primăriei, iar apoi la Ministerul Educației, solicitând ca instituțiile de învățământ se fie asigurate cu apă, hârtie igienică, săpun, separatoare cu uși la veceuri, transmite IPN.

Ala Revenco, fondatoarea „Părinți Solidari”, a declarat că părinții vor să se facă auziți pentru că igiena nu este un moft, ci o necesitate. Părinții nu cer tablete, tablă interactivă, mobilier modern pentru copii, ci lucruri elementare, pe care le are fiecare acasă și care trebuie să fie și la școală, și la grădinițe. Ala Revenco a mai spus că mulți ani la rând părinții au tăcut, însă experiența ultimilor doi ani arată că autoritățile reacționează totuși la probleme dacă sunt semnalate.

Adrian Pleșca, reprezentantul organizației „Orașul Meu”, a declarat că sunt dezastruoase condițiile sanitare în școli și grădinițe și nu mai pot fi tolerate, pentru că astfel este pusă în pericol sănătatea copiilor. Acesta s-a adresat către autoritățile municipale, dar și către cele centrale să adopte o decizie prin care să fie dispusă asigurarea condițiilor de igienă mai bune.

Participanții la marș au scandat: „Măsuri concrete – toalete decente!”, „Nu suntem mai mofturoși, vrem copii mai sănătoși!”, „Copii sănătoși, viitor asigurat!”, „Vrem ca mâinile curate să miroase a carte!”, „Cum așa la noi în țară stau veceurile afară?”

Manifestanții au solicitat să se asigure un număr suficient de toalete – o toaletă la 25 de fete, o toaletă și un pisoar la 50 de băieți, câte o toaletă pentru personalul feminin și masculin. Aceștia mai cer ca toaletele să fie accesibile pentru toți, inclusiv pentru angajați și copiii cu dizabilități. O altă solicitare este ca toaletele să asigure intimitate și siguranță, iar cele pentru fete și băieți să fie complet separate, să fie folosite într-un mod igienic și ușor de curățat. De asemenea, grupurile sanitare urmează să fi dotate cu facilități de spălare a mâinilor și hârtie. Toate solicitările se regăsesc într-un manifest depus atât la Primăria capitalei, cât și la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Traian Băsescu și Eugen Tomac: ,,Obiectivele  PMP în PE și relația cu RM"Conferințe IPN [HD] | Reprezentanți ai Uniunii Pensionarilor din RM: Sărăcia în creștere ne distruge
Conferințe IPN [HD] | Demisia CEC - imperativul momentuluiConferințe IPN [HD] | Lansare proiect ,,Diaspora Business Connection"
Vezi toate
banner creditex