Primul centru de învățare a limbii române a fost deschis în Federația Rusă
Print Send by email
16:10, 01 Sep 2017

În Federația Rusă a fost deschis Centrul de studiere a limbii române pentru copiii din diaspora Republicii Moldova, pe lângă Organizația nonguvernamentală „Правозащитник”, transmite IPN.

Biroul Relații cu Diaspora menționează că prima lecție cu genericul: „Salut” s-a desfășurat pe 20 august, iar de Ziua Independenței Republicii Moldova, 27 august, a avut loc cea de-a doua lecție: „Eu și prietenii mei”, la care au participat mai mulți copii ai conaționalilor, dornici de a studia limba vorbită de către părinții lor.

Pe parcursul lunii septembrie vor urma alte două lecții: „La grădiniță” – 3 septembrie și „Vai, ce multe jucării!” – 10 septembrie. În cadrul acestor lecții sunt înscriși circa  50 de copii cu vârsta cuprinsă între 5-15 ani. Lecțiile sunt predate de către doi profesori, copiii fiind divizați în grupuri.

Prezentarea oficială a Centrului de studiere a limbii române pentru copiii din diaspora Republicii Moldova, aflați pe teritoriul Federației Ruse se planifică pentru perioada 08-15 septembrie 2017, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la Strasbourg
Conferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RMConferințe IPN [HD] | Alinierea Republicii Moldova la - Globat Magnitsky Act
Vezi toate
banner creditex