Primul centru de învățare a limbii române a fost deschis în Federația Rusă
Print Send by email
16:10, 01 Sep 2017

În Federația Rusă a fost deschis Centrul de studiere a limbii române pentru copiii din diaspora Republicii Moldova, pe lângă Organizația nonguvernamentală „Правозащитник”, transmite IPN.

Biroul Relații cu Diaspora menționează că prima lecție cu genericul: „Salut” s-a desfășurat pe 20 august, iar de Ziua Independenței Republicii Moldova, 27 august, a avut loc cea de-a doua lecție: „Eu și prietenii mei”, la care au participat mai mulți copii ai conaționalilor, dornici de a studia limba vorbită de către părinții lor.

Pe parcursul lunii septembrie vor urma alte două lecții: „La grădiniță” – 3 septembrie și „Vai, ce multe jucării!” – 10 septembrie. În cadrul acestor lecții sunt înscriși circa  50 de copii cu vârsta cuprinsă între 5-15 ani. Lecțiile sunt predate de către doi profesori, copiii fiind divizați în grupuri.

Prezentarea oficială a Centrului de studiere a limbii române pentru copiii din diaspora Republicii Moldova, aflați pe teritoriul Federației Ruse se planifică pentru perioada 08-15 septembrie 2017, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS