Guvernul a transmis 500 de abecedare copiilor din diasporă
Print Send by email
10:55, 08 Aug 2017

500 de abecedare „Albinuța”, semnate de Grigore Vieru, au fot trimise de către Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora, copiilor din diasporă, născuți peste hotarele țării. În acest mod, autoritățile moldovenești încurajează copiii din diasporă să învețe limba țării de origine a părinților lor și astfel să dezvolte legături emoționale cu Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis pe semnul de carte și un mesaj pentru preșcolari: „Dragă copile, învață carte și vei avea parte de o viață mai bună, perseverează pe calea cunoștințelor, astfel ca Republica Moldova, țara părinților tăi și a ta, să fie mândră de tine!”.

Cărțile, destinate copiilor de vârstă preșcolară, sunt distribuite prin intermediul misiunilor diplomatice care perfectează actele de cetățenie a Republicii Moldova. Manualele au fost expediate în 30 de țări, cel mai mare număr de exemplare fiind livrat în Rusia, Italia, Ucraina, Canada, Franța, Portugalia, România, Spania, SUA, Kazahstan.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Transparency International Moldova

Notă de poziție: Noile modificări la Legea cetățeniei Republicii Moldova - un risc de legalizare a mijloacelor financiare de origine frauduloasă

DORfest.md

DORfest: 2 zile de celebrare a Spiritului și Tradițiilor strămoșești

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Președintele  CNO este învinuit de spălare de mijloace financiare bugetare.Conferințe IPN [HD] | Rezultatele lotului național la Campionatului Mondial de Muaythai.
Conferințe IPN [HD] | UNIREA - ODIP. Bilanțul Caravanei Unirii.Conferințe IPN [HD] |Implicarea copiilor în munci - normalitate sau exploatare prin muncă?
Vezi toate
banner creditex