Guvernul a transmis 500 de abecedare copiilor din diasporă
Print Send by email
10:55, 08 Aug 2017

500 de abecedare „Albinuța”, semnate de Grigore Vieru, au fot trimise de către Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora, copiilor din diasporă, născuți peste hotarele țării. În acest mod, autoritățile moldovenești încurajează copiii din diasporă să învețe limba țării de origine a părinților lor și astfel să dezvolte legături emoționale cu Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis pe semnul de carte și un mesaj pentru preșcolari: „Dragă copile, învață carte și vei avea parte de o viață mai bună, perseverează pe calea cunoștințelor, astfel ca Republica Moldova, țara părinților tăi și a ta, să fie mândră de tine!”.

Cărțile, destinate copiilor de vârstă preșcolară, sunt distribuite prin intermediul misiunilor diplomatice care perfectează actele de cetățenie a Republicii Moldova. Manualele au fost expediate în 30 de țări, cel mai mare număr de exemplare fiind livrat în Rusia, Italia, Ucraina, Canada, Franța, Portugalia, România, Spania, SUA, Kazahstan.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex