Intoxicație în masă la tabără pentru copii „Dumbrava”
Print Send by email
13:09, 07 Aug 2017

Starea celor 15 copii spitalizați în data de 4 august în Secția boli infecțioase a Spitalului Raional Ștefan Vodă, după ce s-au intoxicat la tabără de odihnă „Dumbrava” din Talmaza, este satisfăcătoare, iar o parte din ei vor fi astăzi externați.

Cauza intoxicației va putea fi determinată după efectuarea analizelor de laborator, care vor fi gata în următoarele două zile, a declarat pentru IPN medicul epidemiolog Lidia Luchianov.

În total, 27 de copii din tabără au făcut infecție alimentară, 12 dintre ei – în stare ușoară și au scăpat cu tratament la domiciliu. Ceilalți au fost spitalizați.

Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului a efectuat mai multe verificări la tabără, unde însă nu au fost depistate încălcări de ordin sanitar și tehnologic. Personalul implicat la prepararea bucatelor are studii în domeniu și toți bucătarii au trecut controlul medical. Iar produsele alimentare sunt însoțite de acte ce confirmă proveniența și calitatea lor, cu respectarea condițiilor termice de păstrare. Blocul alimentar al taberei este renovat și se află în stare bună.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Transparency International Moldova

Notă de poziție: Noile modificări la Legea cetățeniei Republicii Moldova - un risc de legalizare a mijloacelor financiare de origine frauduloasă

DORfest.md

DORfest: 2 zile de celebrare a Spiritului și Tradițiilor strămoșești

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Președintele  CNO este învinuit de spălare de mijloace financiare bugetare.Conferințe IPN [HD] | Rezultatele lotului național la Campionatului Mondial de Muaythai.
Conferințe IPN [HD] | UNIREA - ODIP. Bilanțul Caravanei Unirii.Conferințe IPN [HD] |Implicarea copiilor în munci - normalitate sau exploatare prin muncă?
Vezi toate
banner creditex