Alimentația artificială nu este benefică în aceeași măsură ca alăptarea, expert
Print Send by email
15:55, 02 Aug 2017

Alimentația artificială a nou-născuților nu este benefică în aceeași măsură ca alăptarea. Laptele matern este ca primul vaccin, el protejează copiii de toate infecțiile. Astfel de mesaje au fost promovate miercuri, 2 august, la Orhei, în cadrul unei lecții publice susținute de medici specialiști, la care au participat aproape 50 de mame și femei gravide din oraș.

Ala Curteanu, președintele Asociației pentru Femei și Copii „Nova”, a declarat pentru IPN că evenimentul a fost organizat în cadrul săptămânii mondiale de alăptare, care are loc în perioada 1-7 august. „Spre regret, în ultimii ani rata alăptării este în scădere. Potrivit ultimului studiu organizat în 2012, doar 36% dintre nou-născuți s-au aflat la alăptare exclusivă până la șase luni”, a spus Ala Curteanu.

Potrivit sursei, această cifră arată că tot mai multe mame trec repede la alimentația artificială și abandonează alăptarea, ceea ce nu este bine. „Am mers să informăm aceste mame și femei gravide și despre faptul că firmele care promovează laptele praf duc o politică în scopuri comerciale și nicidecum în interesul viitoarelor generații”, susține președintele Asociației pentru Femei și Copii „Nova”.

Ala Curteanu remarcă faptul că până la vârsta de șase luni copiii trebuie să fie alimentați exclusiv la sânul mamei. După primele șase luni, se poate de recurs la suplimente, dar nu de renunțat la alimentația naturală, cel puțin până la un an și jumătate. „Laptele matern conține toate cele necesare organismului unui copil, toți factorii protectori. Copiii care sunt alăptați au un nivel de sănătate mult mai bun, se dezvoltă mai bine”, a conchis Ala Curteanu.

Scopul acțiunilor organizate în cadrul Săptămânii Mondiale a Alăptării este de a încuraja alăptarea și prin ea de a îmbunătăți starea de sănătate a copiilor, ca factor cheie de asigurare a sănătății populației pe tot parcursul vieții.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la Strasbourg
Conferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RMConferințe IPN [HD] | Alinierea Republicii Moldova la - Globat Magnitsky Act
Vezi toate
banner creditex