Agenția turcească TIKA va renova Centrul de Reabilitare al Institutului Mamei și Copilului
Print Send by email
10:31, 02 Iun 2016

Centrul de Reabilitare din cadrul Institutului Mamei și Copilului va fi renovat în cadrul unui proiect implementat de Agenția Turcească pentru Cooperare și Coordonare TIKA. Agenția intenționează să repare acoperișul, pereții, să schimbe geamurile, ușile și să renoveze băile pentru hidromasaj. Prezentarea oficială a proiectului a avut loc miercuri, 1 iunie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției TIKA, proiectul prevede încheierea lucrărilor de reparație a Centrului în termen de 100 de zile. Totodată, Agenția planifică dotarea Centru de Reabilitare cu echipamentele necesare.

Prezentă la lansarea oficială a proiectului, ministra sănătății, Ruxanda Glavan, a declarat că experiența și cunoștințele acumulate de către Republica Turcia în acest domeniul ar fi fost foarte importante și pentru Moldova. Ministra și-a exprimat convingerea că proiectele direcționate spre dezvoltarea resurselor umane vor asigura beneficii semnificative.

Centrul de Reabilitare din cadrul Institutului Mamei și Copilului și-a început activitatea în anul 1981 și din momentul fondării nu a fost efectuată nici o reparație capitală. Centrul de Reabilitare acordă pacienților tratament ambulatoriu și staționar, oferă tratament de fizioterapie, chinetoterapie și acupunctura. Pe parcursul unui an aproximativ 15 mii de pacienți din toată Moldova primesc tratament.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex