„Ultimul sunet” a răsunat pentru toți elevii din țară
Print Send by email
11:30, 31 Mai 2016

Elevii din toate instituțiile de învățământ din țară au participat astăzi, 31 mai, la careul solemn dedicat încheierii anului de învățământ 2015-2016. Îmbrăcați în haine de sărbătoare și cu flori în mâini, elevii, împreună cu părinții și profesorii, au marcat „Ultimul sunet” cu cântece, dansuri și recitaluri de poezii, transmite IPN.

Prezentă la careul de la Liceul Internat cu profil sportiv din Chișinău, șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a menționat că anul de învățământ 2015-2016 a fost unul rodnic, inclusiv pentru elevii din această instituție. „Au fost anunțate diferite rezultate la concursuri frumoase curriculare, extracurriculare, dar și sportive de care nu duceți lipsă și sunteți deosebiți la nivel de municipiu”, a notat Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb. Șefa Direcției le-a urat succes la examene absolvenților claselor a IX-a și a XII-a.

Directoarea liceului, Maria Gabuja, a menționat că pe parcursul anului de studii majoritatea elevilor au fost implicați în diferite activități școlare, sportive. La careu, cei mai buni elevi au primit diplome și premii bănești. „Cu totul diferite sunt semnificațiile „Ultimului sunet” pentru absolvenții acestui an. Bate la ușă sesiunea de examene, atunci când se va produce evaluarea finală a tot ceea ce ați reușit să realizați pe parcursul anilor de școală. Este cel mai mare examen în viața de adult pe care va trebui să-l susțineți și de care depinde foarte mult startul în lumea mare”, a declarat directoarea liceului.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a transmis un mesaj cu ocazia încheierii anului de învățământ, în care menționează că de fapt cunoașterea este motorul progresului unei societăți. „Pe baza cunoașterii putem clădi și progresul economic, pentru a atinge nivelul european de prosperitate din țări precum Germania, Franța, Suedia, Finlanda etc. Numai prin generații de oameni școliți, sinceri, corecți și harnici vom depăși problemele sociale și greutățile”, se spune în mesajul primarului.

În municipiul Chișinău la ceremonia „Ultimul sunet” au participat peste 80 de mii de copii și circa 12 mii de cadre didactice.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex