Recomandările ANSA pentru activitatea taberelor de vară
Print Send by email
15:45, 30 Mai 2016

Proprietarii taberelor de vară trebuie să atragă o atenție deosebită la modalitatea de achiziție și calitatea produselor alimentare destinate pentru prepararea bucatelor pentru copiii care vin la tabără. De asemenea, livrarea produselor trebuie efectuată zilnic, în baza unui program prestabilit, iar produsele trebuie să fie însoțite de certificate care le confirmă calitatea și inofensivitatea pentru uzul alimentar. Recomandările au fost formulate de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, transmite IPN.

Directorul adjunct al Agenției, Ion Toma, a declarat luni, 30 mai, la o conferință de presă că un moment important este și respectarea lanțului frigorific din momentul producerii, până la consumul alimentelor. „Un alt moment foarte important este asigurarea sanitar-tehnică a acestor blocuri alimentare. Trebuie să fie asigurate sectoarele de procesare a materiei prime de origine animală și non-animală”, a declarat Ion Toma. Potrivit lui, carnea, peștele și legumele trebuie procesate pe sectoare aparte. Totodată, trebuie exclusă interacțiunea dintre materia primă și produsul finit.

Ion Toma a menționat că persoanele responsabile de prepararea bucatelor sunt obligate să treacă controlul medical și, la solicitare, să prezinte fișele medicale și certificatele de instruire igienică.

Directorul adjunct al ANSA a menționat că în acest an la nivel național este prevăzută activitatea a 80 de tabere de vară, în care se vor odihni circa 40 de mii de copii. Potrivit lui, taberele își încep activitatea după ce sunt verificate de comisii specializate formate în cadrul administrațiilor publice locale.

Vicedirectorul Agenției a mai spus că pe parcursul anului în cadrul verificărilor efectuate la taberele de odihnă au fost depistate diverse nereguli. De exemplu, au fost cazuri în care s-a constat lipsa autorizației sanitar-veterinare, lipsa echipamentelor de monitorizare a temperaturii și umidității în frigidere sau nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor etc. Potrivit lui, în cazul în care este depistată o încălcare a normelor care ar putea afecta sănătatea copiilor, se întreprind toate măsurile pentru ca acea tabără să-și înceteze activitatea.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex