USMF „Nicolae Testemițanu” și-a deschis ușile pentru vizitatori
Print Send by email
07:34, 30 Mai 2016

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) și-a deschis ușile pentru vizitatori. Peste 200 de persoane au vizitat instituția de învățământ sâmbătă, 28 mai, pentru a se familiariza cu condițiile de studii la USMF și pentru a afla informații despre oferta educațională 2016, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al USMF, vizitatorii s-au întâlnit cu administrația Universității și cu reprezentanții Comisiei de admitere. De asemenea, ei au vizitat aulele și sălile de studii și au participat la lecții de simulare care s-au desfășurat la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală. Tinerii interesați de stomatologie au vizitat Centrul Stomatologic Universitar, unde le-au fost prezentate echipamente de ultimă generație și tehnici avansate de formare a specialiștilor pe mulaje și simulatoare.

Potențialii candidați la studii au fost informați despre actele pe care trebuie să le prezinte pentru înscrierea la Universitate. De asemenea, tinerii au fost informați despre cele patru specialități la care pot aplica: medicină generală, sănătate publică, stomatologie, farmacie.

În partea a doua a Zilei Ușilor Deschise, vizitatorii au fost în campusul universitar de pe strada Mălina Mică, unde au vizitat Biblioteca Științifică Medicală, Facultatea de Farmacie și Centrul Farmaceutic Universitar „Vasile Procopișin”, unde se prepară și se comercializează produse medicamentoase.

Reprezentanții Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină au organizat pentru oaspeți excursii în Complexul Sportiv Universitar și în căminele studențești, unde tinerii au aflat mai multe informații despre activitatea extracurriculară, oportunitățile de afirmare și de dezvoltare personală și profesională a acestora.

De Ziua Ușilor Deschise a fost organizată și o expoziție de publicații editate sub egida USMF „Nicolae Testemițanu”, iar într-o sală de conferințe, pe parcursul întregii zile, a rulat filmul „Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova la 70 de ani”. De asemenea, instituția a lansat halatul alb și costumul chirurgical marca USMF „Nicolae Testemițanu” pentru fete și băieți, precum și alte produse personalizate.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex